16 / 04 / 2024

IC İÇTAŞ Enerji'den 135 milyon TL'lik tahvil ihracı!

IC İÇTAŞ Enerji'den 135 milyon TL'lik tahvil ihracı!

IC İÇTAŞ Enerji Yatırım Holding AŞ (IC İÇTAŞ Enerji), 135 milyon lira tutarındaki ilk Türk lirası cinsinden özel sektör tahvil ihracını ÜNLÜ & Co'nun danışmanlığında gerçekleştirdi.



ÜNLÜ & Co açıklamasına göre, enerji şirketlerinden IC İÇTAŞ Enerji, 2 yıl vadeli 135 milyon liralık özel sektör tahvil ihracını, yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co'nun danışmanlığında tamamladı.


IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding iştiraki IC İÇTAŞ Enerji için 75 - 125 milyon TL aralığında çıkılan ihraçta, yatırımcılardan gelen yoğun talep nedeniyle hedeflenenin üzerinde satış yapıldı.


Bu tahvil ihracı, inşaattan enerjiye, turizmden altyapıya kadar birçok alanda faaliyet gösteren IC Şirketler Grubunun da ilk Türk lirası cinsinden özel sektör  tahvil ihracı oldu.


Açıklamada görüşlerine yer verilen IC İÇTAŞ Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, şunları kaydetti:


"Türkiye’de enerji sektöründeki lider konumunu güçlendirerek sürdürmeyi hedefleyen grubumuz, banka ve finans kuruluşları nezdinde her zaman kredibilitesi yüksek bir kurum olmuştur. Bu yolda ilerlerken yatırımcı ilişkilerimizi ve fonlama tabanımızı çeşitlendirerek örnek teşkil edecek bir işlemle sermaye piyasalarına da liderlik etmeyi hedefledik. Grubumuzun sermaye piyasalarına ilk adımını attığı bu ihracımızla geniş bir yatırımcı kitlesine yayılmış, kaliteli bir talep kompozisyonu yakalamayı başarmaktan son derece memnunuz."


ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü de IC İÇTAŞ Enerji ile yaptıkları verimli çalışmalar sonucunda, firmanın gelecek planlarının inşasında önem teşkil edecek borç-sermaye piyasaları ile tanışma ve fonlama kaynaklarını çeşitlendirme hedeflerini gerçekleştirmeyi başardıklarını belirtti.


Zor piyasa şartlarında oldukça başarılı bir işlem gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ünlü, "Yatırımcı tabanının IC İÇTAŞ Enerji'ye ilgisi son derece yüksekti. Enerji sektörü için de çok önemli olduğunu düşündüğümüz bu finansman işleminde IC Grubuna destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini de kullandı.


AA


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


IC İÇTAŞ Enerji, 135 milyon liralık Türk Lirası özel sektör tahvil ihracını 2 yıl vadeli olarak gerçekleştirdi. Bu işe aracılık eden ÜNLÜ & Co'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü, "Zor piyasa şartlarında başarılı bir işlem gerçekleşti" dedi. 


Bugün


Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye'nin önde gelen enerji şirketlerinden IC İÇTAŞ Enerji Yatırım Holding A.Ş. (IC İÇTAŞ Enerji), Türkiye'nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co'nun danışmanlığında 2 yıl vadeli 135 milyon TL'lik özel tahvil ihracı gerçekleştirdi. IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding'in iştiraki olan IC İÇTAŞ Enerji için 75 -125 milyon TL aralığında çıkılan ihraçta yatırımcılardan gelen yoğun talep nedeniyle hedeflenenin üzerinde satış gerçekleşti. Bu tahvil ihracı; inşaattan enerjiye, turizmden altyapıya kadar birçok alanda faaliyet gösteren IC Şirketler Grubunun da ilk Türk lirası tahvil ihracı oldu. 


Dünya


Geri Dön