18 / 04 / 2024

İç mimari projeler üreten Iglo Architects New Age Clinic'i tasarladı!

İç mimari projeler üreten Iglo Architects New Age Clinic'i tasarladı!

Mimari ve iç mimari projeler üreten Iglo Architects’in tasarladığı New Age Clinic, farklı renklerin akışkan formlarla bir arada kullanılmasıyla, standart klinik algısını çağdaş bir noktaya taşıyor.



Iglo Architects tarafından tasarlanan ve Terrace Fulya projesi içerisinde 250 metrekarelik bir dairede konumlanan New Age Clinic, mevcut planlamanın kliniğe uygun altyapısından referans alarak, etkili ve renkli bir dille yeniden yorumlanmış. Iglo Architects, New Age Clinic’in yeni yüzünü alışılagelmiş klinik anlayışından bağımsız bir şekilde ele alıp, genel steril görünümünden de taviz vermeyecek şekilde tasarıma aktarmış. Aynı zamanda kullanıcıların hem zevklerine hitap edebilecek, hem de kendilerini güvende hissedebileceği modern, şık ve özgün mekanlar oluşturma hedefi tasarım kararlarının belirleyicisi olmuş.

 

İç mimari projeler üreten Iglo Architects New Age Clinic i tasarladı!


Renkli ve huzurlu bir atmosfer…

 

New Age Clinic’in tasarımında, sağlık birimlerinde sık kullanılan renkler olan açık mavi ve beyaz yerine, ana rengi koyu füme olarak seçilmiş ve hem duvar yüzeylerinde hem de seçilen mobilyalarda koyu fümeyi güçlendirecek farklı tonlar kullanılmış. Mekandaki renkler, tavan ve duvar yüzeyleri için kalp ritminden ilham alınarak tasarlanan akışkan formdaki grafik anlatımlarla desteklenerek karakterize edilmiş ve bu grafik etki, kullanılacak olan mobilyaların niteliğinin de belirleyicisi olmuş. Asma tavan gibi öğeler kullanılmak istenmediği için, özel geliştirilmiş barissol tavanlar hem aydınlatmayı sağlamış, hem de tavan tasarımlarını oluşturmuş.

 

Mekansal düzenlemeleri minimum yapısal müdahale ile gerçekleştirilen New Age Clinic’te, operasyon odası, konsültasyon odaları, muhasebe ve arşiv için gereken alanlar mevcut şema dahilinde yeniden şekillendirilmiş. Mekana tek eklenen unsur, mevcut ıslak hacimlerden birinin teknik şartnameye uygun hale getirilmesiyle tasarlanan engelli tuvaleti olmuş. B&T ve Koleksiyon markalarından seçilen hazır mobilyaların yanında, giriş bölümünde bekleyenlere ikramların da yapılabileceği 5 metre uzunluğunda bir banko tasarlanmış ve bu banko kliniğin giriş mekanında, kullanıcıların kendilerini özel hissedebilecekleri bir lobi algısı yaratmış.

 

Iglo Architects, çağdaş ve pratik anlayışlarla New Age Clinic’in kurumsal kimliğini de yansıtan huzurlu bir atmosfer ortaya koymuş. Mimar Zafer Karoğlu’na göre, “New Age Clinic’in mevcut mekanların minimum düzeyde yapısal müdahaleye olanak tanıyan niteliği, beklenenin aksine tasarım sürecini kuvvetlendirerek akılcı ve etkileyici çözümlerin ortaya çıkmasında önemli bir etken” olmuş.


Geri Dön