20 / 04 / 2024

İÇDAŞ'ın arazisi imza aşamasında!

İÇDAŞ'ın arazisi imza aşamasında!

Gazete ilanları çıktıktan sonra İÇDAŞ'ın arazisine tam 18 inşaat firmasından teklif gelmişti. Bunların tamamının adını öğrenemesek de aralarında İbrahim Dumankaya Holding'e ait DKY İnşaat var...




Bugünlerde Türkiye'nin önde gelen müteahhitlerinin gözü kulağı Aslan Ailesi'nden gelecek haberde. Konunun biraz daha anlaşılabilmesi için dergimizin 39. sayısında yine bu sayfalarda yazdığımız bir kulisi hatırlatmamız gerekiyor. "İçdaş'ın fabrika arazisine 18 talip var" başlıklı kulisimizde Türkiye'nin en büyük demir çelik firmalarından olan İÇDAŞ Demir Çelik'in Güneşli'deki eski fabrika yerini değerlendirmek üzere harekete geçtiğini yazmıştık. Aile, gazetelere ilan vererek, 112 dönümlük arazisini 'hasılat paylaşımı modeli' ile değerlendirmek istediğini açıklamıştı. İki emsali bulunan araziye ailenin karma proje yapılmasına sıcak baktığını da vurgulamıştık. 


Gazete ilanları çıktıktan sonra araziye tam 18 inşaat firmasından teklif gelmişti. Bunların tamamının adını öğrenemesek de aralarında İbrahim Dumankaya Holding'e ait DKY İnşaat ve Altan Elmas'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Suryapı'nın olduğunu duyup, okurlarımızla paylaşmıştık. 


Aslında Aslan Ailesi'nin şimdiye kadar görüşmelerini sonlandırıp bir sonuca varması bekleniyordu. Öğrendiğimize göre, teklifler almalı bir buçuk ay olmasına rağmen hiçbir talibe resmi olarak olumlu ya da olumsuz bir dönüş olmamış. Ancak İÇDAŞ yönetiminin Kavurmacı Ailesi'nin sahibi olduğu Aydınlı İnşaat ile Ömer Sacaklıoğlu'nun yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Metal Yapı Konut'un projelerine sıcak baktığını duyduk. Bize gelen bilgiler "nihai imza" atılmasa da prensipte karma bir proje için bu iki grupla imza aşamasına gelindiği yönünde. Konu ile ilgili konuştuğumuz Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sacaklıoğlu, "Ben arsa sahipleriyle bir kez yüz yüze görüşüp, teklifimizi sözlü olarak sundum. Ancak bana şahsen 'net bir dönüş' olmadı" demekle yetiniyor. Bakalım İstanbul'un bu bölgesinde adeta bir "yüzük taşı" olan bu arazi, hangi gruplarla yeniden imar edilecek. 



PARA 


Geri Dön