26 / 04 / 2024

İcra ihaleleri artık cepte

İcra ihaleleri artık cepte

Türkiye'deki 10 binin üzerinde ihaleye ulaşmak artık çok kolay



Türkiye'nin en kapsamlı ihale sitesi olan www.tumihaleler.com Genel Koordinatörü Osman Yıldızhan icra ihalelerine yoğun bir ilgi olduğunu belirtti. Bir çok malın ikinci artırmada satıldığını yani yaklaşık olarak eksperler tarafından belirlenen rakamların yarı fiyatına satıldığını belirten Yıldızhan, "Sistem sayesinde 1000'in üzerinde ulusal ve yerel gazetede ilan edilen ihaleleri takip edebiliyoruz. Bu nedenle icralık olan malların neredeyse tamamı bize ulaşıyor" diyor.

Türkiye'deki 10 binin üzerinde ihaleye ulaşmak artık çok kolay. İhale ilanları ve duyuruları  Ankara  merkezli İhale Yazılım şirketiyle artık cep telefonuna giriyor. Kamu İhale Kurumu, Resmi Gazete, Yerel Gazeteler, Ulusal Gazeteler, İcra Daireleri, Milli Emlak gibi bir çok kaynakta yer alan ihaleleri tek sistemde toplayan firma, ihalelere ulaşmak isteyen firmaların işini kolaylaştırmak için Patron Raporu adlı sistemle raporlama sistemine cep telefonu desteğini de ekledi.Son dönemlerde hızla gelişen teknoloji ihalelere de girmeye başladı. İhale ilanları ve duyuruları artık cep telefonuna geliyor. Ankara merkezli İhale Yazılım son projesi ile kamu kurumlarına ait tüm ihaleleri tek bir kaynak altında topladı. Kamu İhale Kurumu, Resmi Gazete, Yerel Gazeteler, Ulusal Gazeteler, İcra Daireleri, Milli Emlak gibi bir çok kaynakta yer alan ihaleleri tek sistemde toplayan firma, ihalelere ulaşmak isteyen firmaların işini kolaylaştırmak için Patron Raporu adlı sistemle raporlama sistemine cep telefonu desteğini de ekledi.

Sistem şöyle çalışıyor

Geliştirilen yazılım ile ihaleler cep telefonuna şöyle indiriliyor: Önce ihaleyi ajandanıza ekliyorsunuz. Sonra sistem bu ihale ile ilgili tüm gelişmeleri cebinize rapor vermeye başlıyor. İhale üzerinde olabilecek düzeltme, iptaller telefonunuza kısa mesaj olarak iletiliyor. Sonuçları açıklandığında sistem ihalenin sonuçlandığını SMS ile bildiriyor ve dilerseniz ihaleyi size tarihine 3 gün kala cep telefonunuza mesaj atarak hatırlatıyor.Krizde kamuya yönelindi Ekonomik krizin etkileri görünmeye devam ederken firmalar çözümü kamuya yönelmekte buldu. Kriz sürecini zararsız atlatmaya çalışan firmalar Kamu ihalelerine verdikleri önemi artırdılar. Gelişmiş teknolojisi ile ihale takibi konusunda Türkiye'nin en kapsamlı ihale kaynağı olma özelliğini taşıyan www.tumihaleler.com Genel Koordinatör Osman Yıldızhan sitelerinin krizin etkisi ile daha fazla ilgi görmeye başladığını belirtti.


Mail olarak da geliyor

www.tumihaleler.com adresinden ulaşılabilen ihale bilgileri sadece cep telefonuyla sınırlı kalmıyor. Sistem ayrıca firmaların ilgili oldukları sektörlere ait yayınlanan ihaleleri üyelerinin e-posta adresine günlük olarak raporluyor. Aynı zamanda üyenin belirlediği anahtar kelimeleri içeren ihaleler üyeye e-posta olarak gönderiliyor. Örneğin, bir inşaat firması İnşaat kategorisi ile ilgilendiğini belirterek İnşaat kategorisi altında yayınlanan her ihaleye aynı gün içerisinde mail adresine gelen rapor ile ulaşabilirken bir Rulman firması Rulman kelimesini içeren her ihalenin kendisine rapor olarak ulaşmasını sağlayabiliyor.



Sistem de 10 bin aktif ihale bulunuyor

Kelime Bazlı Patron Raporu ve Kategori Bazlı Patron Raporu olarak adlandırılan iki rapor ile firmaların alanlarına ait ihalelerden haberdar olmasını kolaylaştırıyor. Aynı zamanda SMS sistemi ile desteklenen bu altyapıda ajandaya eklenen ihaleler üzerinde meydana gelebilecek düzeltme ve iptallerde SMS olarak gelmekte ve isteyen kullanıcılara ilgilendikleri ihaleler 3 gün kala SMS ile hatırlatılmakta. Türkiye'nin en kapsamlı ihale bankası olan bu sistemde ortalama 10 bin aktif ihale yer almakta.



Yarı fiyatına almak mümkün

Ekonomik kriz ve ödenemeyen kredilerden ötürü her geçen gün artan icralık mallar yeni bir fırsat kapısı yarattı. İhale usulü satışı yapılan icralık malların ilk artırmada yüzde 60 değerinden ikinci artırmada yüzde 40 değerinden alınması mümkün. Türkiye'nin en kapsamlı ihale sitesi olan www.tumihaleler.com Genel Koordinatörü Osman Yıldızhan icra ihalelerine yoğun bir ilgi olduğunu belirtti. Bir çok malın ikinci artırmada satıldığını yani yaklaşık olarak eksperler tarafından belirlenen rakamların yarı fiyatına satıldığını belirten Yıldızhan, "Sistem sayesinde 1000'in üzerinde ulusal ve yerel gazetede ilan edilen ihaleleri takip edebiliyoruz. Bu nedenle icralık olan malların neredeyse tamamı bize ulaşıyor" dedi.


Geri Dön