18 / 04 / 2024

İcra ihaleleriyle satış uzayınca 'uzlaştırma' işi doğdu!

İcra ihaleleriyle satış uzayınca 'uzlaştırma' işi doğdu!

2000 yılında icra ihalelerine girmek isteyen yatırımcılara danışmanlık hizmeti veren Tamer Group, 'Profesyonel Uzlaştırıcılık' işine soyundu

 



2000 yılında icra ihalelerine girmek isteyen yatırımcılara danışmanlık hizmeti veren Tamer Danışmanlık ile Tamer Group, şimdi 'Profesyonel Uzlaştırıcılık' işine soyundu. Şirket, ayda ortalama 6 bin ihale ilanının yayınlandığı Türkiye'de icra dosyalarının yığılması ihaleye çıkış sürelerini 6 aydan 2 yıla kadar uzatınca, uzlaşı yoluyla süreci kısaltıp hem alacaklı hem de borçlu için avantaj yaratmayı amaçlıyor. İhaleye çıkmak için bekleyen gayrimenkul, menkul ve taşıtlar süreç uzadığı için bir yandan değer kaybederken diğer yandan borçlunun faiz yükü ile karşı karşıya kalması, alacaklının alacağını tahsil edemediği için mağdur olması sonucunu gözlemleyen Tamer Group Başkanı Kemal Tamer, ABD başta olmak üzere AB ülkelerinin birçoğunda uygulanmakta olan "Uzlaştırma Sistemini" Türkiye'de uygulamak için harekete geçti.

YÜZDE VİNE HÂKİMİZ

Tamer, "İcra ihaleleri ile her yıl ülkemizde ortalama 10 milyar TL işlem hacmi gerçekleşiyor. Uzlaştırma sistemi ile bu satış miktarını yüzde 20 oranında artırmayı hedefliyoruz. Biz şu anda pazarın ancak yüzde l'ine hâkimiz. 2012 için yüzde 10'una sahip olma hedefi koyduk" dedi.
HaberTürk


Geri Dön