29 / 03 / 2024

İcra takibi başlatılan konut kredisi kullanıcıları mecliste!

İcra takibi başlatılan konut kredisi kullanıcıları mecliste!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 2010 yılından itibaren konut ve otomobil kredisi kullanan vatandaşlara ve borcunu ödeyemediği için hakkında haciz veya icra takibi başlatılanları meclis gündemine taşıdı..



İcra takibi başlatılan konut kredisi kullanıcıları mecliste!


CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 2010 yılından itibaren konut ve otomobil kredisi kullanan vatandaşlara ve borcunu ödeyemediği için hakkında haciz veya icra takibi başlatılanlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gaytancıoğlu sorularını Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e iletti.


Gaytancıoğlu önergesinde "Ülkemizde yaşayan bir çok vatandaşımız ev ve otomobil sahibi olabilmek için bankalardan kredi kullanmaktadır. Kredi kullanan vatandaşlarımızın bazıları bu kredilerinin taksitlerini ödeyememekte ve haciz yolu ile evlerini ve otomobillerini kaybetmektedir." dedi.


Gaytancıoğlu'nun soruları

1- 2010 yılından günümüze kadar konut kredisi kullanmıştır? Bu vatandaşlarımızın kullandığı toplam kredi miktarı ne kadardır?


2- 2010 yılından günümüze kadar konut kredisi kullanan vatandaşlarımızdan kaçı borcunu ödeyemediği için haciz ya da icra takibine maruz kalmıştır?


3- 2010 yılından günümüze kadar kaç vatandaşımız otomobil kredisi kullanmıştır? Bu vatandaşlarımızın kullandığı toplam kredi miktarı ne kadardır?


4- 2010 yılından günümüze kadar otomobil kredisi kullanan vatandaşlarımızdan kaçı borcunu ödeyemediği için haciz ya da takibine maruz kalmıştır?





Geri Dön