23 / 04 / 2024

İcradan ev nasıl satılır?

İcradan ev nasıl satılır?

Türkiye’de icralık olan evlerin çoğu ödenmemiş borçları yüzünden satışa çıkarılıyor. İcradan satışa çıkarılan evler piyasa değerinin yüzde 40 oranın aşağısında satılıyor. Peki icradan ev nasıl satılır?...




İcradan ev nasıl satılır?


Türkiye’de icralık olan evlerin çoğu ödenmemiş borçları yüzünden satışa çıkarılıyor. İcradan satışa çıkarılan evler piyasa değerinin yüzde 40 oranın aşağısında satılıyor. Peki icradan ev nasıl satılır?


İcradan ev nasıl satılır?


İhaleler hakkında kapsamlı araştırmalar yapmadan ihalelere katılmamak gerekiyor. İcra ihalelerine katılmak için en önemli nokta ihaleye katılan insanların teklifleri ne zaman, nasıl verdiklerini gözlemlemektir. Böylece, bu tür icra ihalelerine katılan insanların ihale konusundaki tecrübelerini de anlamış olursunuz.


İcradan ev alırken dikkat edilecek hususlar!


Almak istediğiniz icralık bir gayrimenkul varsa ve fiyat olarak uygunsa tüm yasal mevzuatlarını araştırmak önemlidir. Verilen ihale şartnamesini en ince ayrıntısına kadar okumak yararınıza olacaktır. Evde yapılan değişiklikleri bilmediğiniz için, ihale öncesi evi ziyaret etmek gerekir. Fotoğraf makinası veya kamera ile evi en ince detayına kadar kayıt altına almak bu noktada fayda sağlar. 



İcradan ev nasıl alınır?




Geri Dön