25 / 04 / 2024

İcradan satılık evler yüzde 40 daha ucuz!

İcradan satılık evler yüzde 40 daha ucuz!

İcradan mal almak sıkıntıya düşen birine darbe vurmak olarak algılansa da pazar 10 milyar lirayı buldu. Ev satışlarının arttığı bu alanda konutlar değerinin yüzde 40 altında satılıyor



BORCUNU ödeyemeyenlerin mallarını satarak alacaklıların sıkıntıya düşmemesi üzerine kurulan icra yöntemi yeni iş alanları yarattı. Özellikle internet kullanımının yaygınlaşmasının ardından arka arkaya kurulan icra siteleri, üyelerine anahtar teslimi icra ihalelerine girme olanağı getirdi. İcrafırsatları.com sitesi de bu alanda sektörün önde gelen kuruluşlarından biri oldu. Sitenin sahibi Tuğçe Ertürk, toplam 17 bin üyesi bulunan icrafirsatlari.comda icra ihalelerine yabancı ve hiç bilmeyen kişilerin de bu alandan yararlanması için hizmet verdiklerini söyledi.

Anahtar teslim hizmet veriliyor

İnternet sitelerinden önce icralık satışlarının dar bir kesimin egemenliği altında olduğunu şimdi bunun değiştiğini belirten Ertürk Biz internet sitemizde icralık malların ilanlarını yayınlıyoruz. İsteyen bize yetki vererek icra ihalelerinden istediğini alıyor dedi. İcradan mal almanın sevimsiz bir durum olarak kabul edildiğini ancak bu sistemin malı icradan satılan borçlunun da işine yaradığını, en azından borcunun bir kısmını kapatma olanağı bulduğunu söyledi. İcraya çıkan malların önce yüzde 60 değerine muhammen bedelle satışa çıktığını eğer satılmazsa 10 gün sonra yüzde 40 daha indirim olduğunu söyleyen Ertürk Elinde peşin parası olan birisi için piyasa değerinin yüzde 40-50 altında bir ürünü almak kârlı bir alışveriş. Biz özellikle gayrimenkul ve araba satışlarında anahtar teslimi işlem yapıyoruz. Elemanımız müşterinin isteği üzerine ihaleye katılıyor ve satın alırsa tüm bürokratik işlemler tamamlanarak araba ya da ev sahibine teslim ediliyor diye konuştu. Siteden satışlarda fiyatların önemli oranda düştüğünü belirten Ertük Örneğin 600 bin dolarlık daire önce 450 bin dolardan satışa çıktı. Kimse almayınca 450 bin dolardan satış yenilendi. Ardından 600 bin dolarlık daire 310 bin liraya sahibini buldu diye konuştu. 
Star


Geri Dön