17 / 04 / 2024

İcralık evler yüzde 50 daha ucuz!

İcralık evler yüzde 50 daha ucuz!

Ev almak, işini büyütmek isteyenler; bu hayallerine yüzde 50 daha ucuza sahip olmak için artık icra ihalelerini takip ediyor. İcra ihalelerini takip ederek, arsaları, evleri, residence tipi konutları piyasa değerinden yüzde 50 daha ucuza almak mümkün



Ev almak, arabasını yenilemek, işini büyütmek isteyenler; bu hayallerine yüzde 50 daha ucuza sahip olmak için artık icra ihalelerini takip ediyor. İcra ihalelerini takip ederek, arsaları, evleri, residence tipi konutları piyasa değerinden yüzde 50 daha ucuza almak mümkün.


2015 yılında Türkiye'de icraya düşen gayrimenkul sayısı 9694. Satılan gayrimenkullerin 4294 âdeti konut diğerleri ise arsa ve işyerini oluşturuyor.


En çok icralık olan gayrimenkuller hangi şehirlerde ?


İstanbul'da 2015 yılında 1126 adet gayrimenkul ihalesi gerçekleşmiş ve bunlardan 759 adeti konut.  Ankara  da 638 gayrimenkul 377 adeti konut. İzmir'de 561 gayrimenkul 304'ü konut. İcralık konutları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes alabilir. En uygun fiyatlı daireden en lüks rezidansa kadar her tip evi almak mümkün.


İcra ihalelerinin avantajları nelerdir ?


Öncelikle devlet desteği ve güvencesi vardır. Piyasa fiyatının altında alınabileceğinden, bütçeye göre satın alınamayacak gayrimenkulleri de alma şansınız olur.


İcradan kimler ev sahibi olabilir?


Bu tür ihalelere katılmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız yeterli. Bununla birlikte teminat tutarı yatırma ve ihale saatinde ihale yerinde sizin ya da avukatınızın bulunma şartı var. Bilindiği üzere, icra ihaleleri 500'den fazla basın kuruluşuna belirli aralıklarla dağıtılıyor, ihaleler dağınık biçimde ilan edildiğinden takip etmek hiç kolay olmuyor. 


İcra ihaleleri ilk açılış bedeli olarak muhammen bedelin % 50' sinden satılıyor. Zaten muhammen bedeller çoğunlukla piyasa fiyatının altında tespit ediliyor.


İcradan ev nasıl alınır?


icraAnaliz.com İcradan ev almak için üyelerine hem hukuki konuda hem de teknik konuda destek oluyor. Bu alanda tecrübeli olmak teknik ve hukuki boyutu bilmek sağlıklı ve kazançlı bir alımı beraberinde getiriyor.


İcradan alım yapmanın dezavantajları nelerdir?


Eğer bilinçli ve doğru adımlar atılırsa dezavantajı yoktur fakat her işte olduğu gibi bilmeden yapılan yanlışlar sıkıntı yaratabilir bu nedenle işi uzmanına bırakmak en doğrusu.


İkinci el konut piyasasına baktığımızda çok fazla yeni bina ve yeni proje inşaatı görmekteyiz, bu dairelerin fiyatları pahalı olmakla birlikte çevresindeki fiyatları da arttırmaktadır. Bu nedenle icradan uygun fiyata ev almak en doğru seçim olacaktır. Hem borçlu borcundan kurtulacak hem de ihale alıcısı yeni evine daha kolay ulaşmış olacaktır.


Sabah


Geri Dön