19 / 04 / 2024

İcralık.com'da ilanların yüzde 15'i lüks grubuna ait!

İcralık.com'da ilanların yüzde 15'i lüks grubuna ait!

 İcralık.com’un kurucusu Can Emrah Özoral, jeep, lüks otomobil, villa türü statü göstergesi malların "her zaman kişiler için en büyük fırsat" olduğunu kaydetti



 İcralık.com’un kurucusu Can Emrah Özoral, jeep, lüks otomobil, villa türü statü göstergesi malların "her zaman kişiler için en büyük fırsat" olduğunu kaydederek, "Artık tüketicilerin en küçük kampanyaları takip ettiği bu sektörde lüks malların fahiş fiyat farkları, sitemizde ihalelerin tıklanma ve incelenme istatistiklerine de yansıyor" dedi.
        
Can Emrah Özoral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplam 438 bin lira maliyetle, 5 kalem "lüks" mal satın alınabileceğini belirterek, bunları "Beykoz’da ikinci ihale bedeli 300 bin lira olan 450 metrekare villa", "Manisa Turgutlu’da ikinci ihale bedeli 36 bin lira olan fabrika", "ikinci ihale bedeli 30 bin lira olan 2003 model Porche Cayenne", "ikinci ihale bedeli 32 bin lira olan Kuşadası’nda 70 metrekare yazlık" ve "ikinci ihale bedeli 40 bin lira olan dört kamaralı Lady Patricia yat" şeklinde sıraladı.
        
İhalelerdeki ekpertiz raporlarına göre muhammen bedeli 2 milyon olarak belirlenen bu malların, piyasadaki fiyat toplamının 3 milyon lirayı bulduğunu açıklayan Özoral, bu durumda satın alan kişinin, 2,5 milyon lira civarında kar elde ettiğini belirtti.
        
Özoral, üyeleri arasında eşinin haberi olmadan araba, arsa ihalelerini takip eden ev hanımlarının yanı sıra, aslında alamayacağı lüks grubuna giren araç ve gayrimenkulleri araştırıp, bu mallara sahip olmak için ne kadar paraya ihtiyaç duyduğunu araştıranlar bulunduğunu anlatırken, "Normal fiyatın, birinci ihalede yüzde 60 ve ikinci ihalede yüzde 40 bedelini görünce ihaleye giren çok sayıda üyemiz oluyor" dedi.
        
İhale ilanları arasında tıklanma sayısının, her zaman lükse daha fazla olduğuna dikkati çeken Özoral, "Jeep, lüks otomobil, villa türü statü göstergesi mallar her zaman kişiler için en büyük fırsattır. Artık tüketicilerin en küçük kampanyaları takip ettiği bu sektörde lüks malların fahiş fiyat farkları, sitemizde ihalelerin tıklanma ve incelenme istatistiklerine de yansıyor" diye konuştu.
        
-TOPLAM İLANLARIN YÜZDE 15’İNİ OLUŞTURUYOR-
        
Emrah Özoral, uçak, yat, fabrika, lüks otomobil, çiftlik ve otel gibi "lüks" grubuna giren ilanların toplam ihale ilanlarının yüzde 15’ini oluşturduğu kaydederek, bu oranın, orta halli kişilerin, "belki de planları içinde 10 yıl sonra sahip olabilecekleri" mallara, ummadıkları fiyatlara sahip olmalarını sağladığını söyledi.
       
Gelişmiş ülkelerde ev eşyalarının haczedilemediğine ancak Türkiye’de bunun tersinin olduğuna işaret eden Özoral, "Site kurucusu olarak şirketimize edindiğim misyonda bu yer almıyor. Çünkü bu ihalelerin amacı para tahsil etmek değil, borçlu olan kişiyi rencide etmektir. Söz konusu eşyaların satılmayıp, yedi eminde süründüğünü görmekteyiz. Bundan dolayı kesinlikle sitemizde yer vermiyoruz" dedi.
A.A

Basında yer alan diğer haberler:

Lüks ürünler icrada kazanç kapısı oldu

İcraya düşen lüks mallar fiyatlarıyla şaşırtıyor. 40 bin liraya yat, 30 bin liraya 2003 model Porsche, 300 bin liraya 450 metrekare villa sahibi olunabiliyor. Bu ihaleleri alanlar, ciddi kazanç sağlayabiliyor

Lüks malları ucuza almak isteyenler, icra ihalelerini yakından takip ediyor. Çünkü icraya düşen mallara, ederinin çok altında bir fiyatla sahip olmak mümkün. Bu şekilde alım yapanlar uygun fiyata lüks ev ya da otomobil sahibi olma imkanına kavuşurken, bazı kişiler de aldıklarını piyasada satarak ciddi kazanç sağlayabiliyor. 

EV HANIMI DA BAKIYOR

İcralık.com'un kurucusu Can Emrah Özoral, toplam 438 bin lira maliyetle, 5 kalem 'lüks' mal alınabileceğini belirterek, bunları, 'Beykoz'da ikinci ihale bedeli 300 bin lira olan 450 metrekare villa, Manisa Turgutlu'da ikinci ihale bedeli 36 bin lira olan fabrika, ikinci ihale bedeli 30 bin lira olan 2003 model Porsche, ikinci ihale bedeli 32 bin lira olan Kuşadası'nda 70 metrekare yazlık ve ikinci ihale bedeli 40 bin lira olan 4 kamaralı yat' şeklinde sıraladı.

İhalelerdeki ekpertiz raporlarına göre muhammen bedeli 2 milyon lira olarak belirlenen bu malların, piyasadaki fiyat toplamının 3 milyon lirayı bulduğunu ifade eden Özoral, bu durumda satın alan kişinin, 2.5 milyon lira civarında kâr elde ettiğini söyledi. Üyeleri arasında eşinin haberi olmadan araba, arsa ihalelerini takip eden ev hanımlarının yanı sıra, aslında alamayacağı lüks grubuna giren araç ve gayrimenkullere sahip olmak için ne kadar paraya ihtiyaç duyduğunu araştıranların bulunduğunu anlatan Özoral, şöyle konuştu: "Normal fiyatın, birinci ihalede yüzde 60 ve ikincide yüzde 40 bedelini görünce ihaleye giren çok sayıda üyemiz oluyor." 

EN ÇOK LÜKS 'TIK'LANIYOR

Can Emrah Özoral, internetteki icralık mallarda ihale ilanları arasında tıklanma sayısının, her zaman lükste daha fazla olduğuna dikkat çekti. Özoral, uçak, yat, fabrika, lüks otomobil, çiftlik ve otel gibi 'lüks' grubuna giren ilanların toplam ihale ilanlarının yüzde 15'ini oluşturduğunu ifade etti. 
Takvim


Geri Dön