26 / 04 / 2024

İdea Yapı, 3. havalimanının beton kimyasalları katkı ihalesini kazandı!

İdea Yapı, 3. havalimanının beton kimyasalları katkı ihalesini kazandı!

Çimento ve beton kimyasalları üretimi ve bu ürünlerin uygulamasıyla birlikte satış ve pazarlamasını yapan İdea Yapı, 2015 yılı Temmuz ayında açılan, 'Üçüncü Havalimam'nın Beton Kimyasalları Katkı İhalesi'ni kazandı.



Çimento ve beton kimyasalları üretimi ve bu ürünlerin uygulamasıyla birlikte satış ve pazarlamasını yapan İdea Yapı, 2015 yılı Temmuz ayında açılan, 'Üçüncü Havalimam'nın Beton Kimyasalları Katkı İhalesi'ni kazandı. Söz konusu ihaleyle beraber, şirketin beton katkıları pazarındaki konumunun pekiştiğini söyleyen İdea Yapı Kimyasalları Genel Müdürü Hakan Gülseren, "Üçüncü havalimanı projesinin İstanbul'da Yeniköy ila Akpınar köyleri arasında yapımına başlandı. İnşaatın tamamlanmasıyla yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli ve birbirinden bağımsız altı pist hizmet verecek. İlk etabının 29 Ekim 2017'de hizmete girmesi öngörülen havalimanının 2018'de ise küresel ölçekte en yüksek yolcu kapasiteli havalimanı olması bekleniyor. Projede 'katkı mühendisi' olan firmamız, tek tedarikçi konumunda bulunuyor" dedi. 


Şirketin ilk yarıdaki performansına bakarak, bu yıl yüzde 15 büyüme beklediklerini kaydeden Hakan Gülseren, 2016'da ise yeni bir üretim tesisi kurmayı planladıklarını açıkladı. 


Son iki yıl içinde PAAF grubu çimento kimyasallarını pazara sürdüklerini de belirten Gülseren, "Bu kimyasallar sayesinde çimento fabrikaları yaklaşık yüzde 20 ila 30 enerji tasarrufu sağladı. Kullanıcıların gerek maliyetini düşüren gerekse karbon ayak izlerini azaltılmasına katkıda bulunan ürünlerimizin dışında, 2016 - 2017 döneminde de yeni bir ürün grubunu piyasaya sürmeyi planlıyoruz" diye konuştu. 

"Navlun fiyatındaki düşüş ihracat artışımızı destekliyor" Firmanın ihracat faaliyetlerinden de bahseden Hakan Gülseren, devlet teşvikinin dış pazarlara açılmayı kolaylaştırdığına dikkat çekti. Aynı zamanda son dönemde navlun fiyatlarındaki düşüşün de ihracat artışını destekler nitelikte olduğuna işaret eden Gülseren, "Bu sayede Çin'den Brezilya'ya, Afrika'dan Avrupa'ya kadar küresel ölçekte hem fiyat verebiliyor hem de satış yapabiliyoruz" açıklamasını yaptı. Ar- Ge çalışmalarına da değinen Gülseren, bu çalışmaların Almanya'da bulunan Siegen Üniversitesi Yapı Kimyasalları Bölümü ile birlikte gerçekleştirildiğini dile getirdi. 


Dünya


Geri Dön