19 / 03 / 2024

İDO, yıl boyunca bilet kampanyaları yapacak!

 İDO, yıl boyunca bilet kampanyaları yapacak!

İDO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ilki 7 Ocak-31 Mart tarihleri arasında uygulanacak kampanyaya ayrılan biletlerin sayısı, yolcu koltukları için 156 bin, araçlar için 27 bin adet olacak



Kampanya kapsamında bilet bedeli Pendik-Yalova arasında ekonomi sınıfı yolcular için 5 lira, araçlar için 15 lira, Yenikapı-Yalova ekonomi sınıfı yolcular için 5 lira, araçlar için 24 lira; Yenikapı-Bandırma ekonomi sınıfı yolcular için 19 lira, araçlar için 74 lira; Yenikapı-Bursa ekonomi sınıfı yolcular için 9 lira, araçlar için 49 lira olarak belirlendi. Kontenjanların dolması durumunda, bu hatlarda bilet fiyatları normal fiyatların altında olacak. 

     Business sınıfında da Yenikapı-Bandırma ve Yenikapı-Bursa hızlı feribot hatlarında aynı şekilde özel fiyat avantajları getiren promosyonlu 4 bin bilet satışa sunuldu. 

     Bunlara ek olarak araç içi yolcularda indirim, promosyondan alınan ucuz biletlerin sefer kalkış saatine 24 saat kalaya kadar yüzde 50 kesintiyle değiştirilebilmesi, ekonomi sınıfı biletlerde sefer kalkış saatine 12 saatten fazla varken uygulanan bilet değişiklik ve iade kesintisinin yüzde 15'ten yüzde 10'a düşürülmesi gibi ek avantajlar getirildi. 

     Açıklamada görüşlerine yer verilen İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, yolcularının beklentilerini, alışkanlıklarını ve şikayetlerini çok iyi bildiklerini belirtti. 

     Geçen yıl Kasım ve Aralık aylarında düzenledikleri hesaplı bilet kampanyasının yolcular tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade eden Paksoy, bu kampanyadan 71 bin yolcu ile 12 bin araç sahibinin faydalandığını aktardı. 

     Hesaplı bilet kampanyalarının yıl boyunca süreceğini vurgulayan Paksoy, şunları kaydetti: 

     ''Yıl boyunca yapacağımız kampanyalarla yolcularımızı memnun edeceğiz. 2011 yılına kadar hangi fiyat ve hizmet politikasını benimsediysek, bugün de aynısını uygulayacağız. Hızlı, konforlu ve güvenli yolculuklarımızla, her bütçeye uygun fiyat politikamızla, milyonlarca yolcuyu ağırlayan Türkiye'nin deniz taşımacılığında gurur kaynağı olmaya devam edeceğiz.'' 

     AA


Geri Dön