10 / 05 / 2024

İDO'nun hızlı feribot seferlerine talep yüzde 10 arttı!

İDO'nun hızlı feribot seferlerine talep yüzde 10 arttı!

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Yenikapı ile Bursa arasında hizmet veren hızlı feribot seferleri, kış koşullarında kısa sürede rahat yolculuk hizmeti almak isteyenlerin ilgisini çekiyor



Bu hatta, 1-20 Ocak tarihlerindeki araç ve yolcu bileti satışlarına bakıldığında ve geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında karşılıklı seferlerde, araç ve yolcu seçeneklerinin her birinde yüzde 10 ile 15 arasında artış görüldü. 

İstanbul-Bursa arasındaki hızlı feribot hizmetine ilginin artmasında, Yenikapı'nın son dönemde daha popüler bir merkez haline gelmesinin de payı var. Özellikle  Marmaray  hattının devreye girmesiyle Yenikapı'daki yolcu hareketliliğinde de artış yaşandı. 

Bugün başlayacak ve 9 Şubat'ta sona erecek yarıyıl tatiline dönük promosyonlu satışlar ve Uludağ gibi kayak merkezlerinde yapılan rezervasyonlar da YenikapıBursa hızlı feribot hattındaki canlılığı destekliyor. 

Ocak ayı başında Kabataş-Bursa arasındaki deniz otobüsü (İDOBÜS) hizmetini sonlandıran İDO'nun, bu hattaki yolcularının bir bölümünün Yenikapı-Bursa arasındaki hızlı feribot seferine yöneldiği görülüyor. 

İDO, eskiden Bostancı-Yenikapı/Armutlu Tatil Köyü-Armutlu arasında yapılan deniz otobüsü seferlerini 1 Ocak itibarıyla Kadıköy-'Yenikapı/Armutlu Tatil Köyü-ArmutluBursa olarak değiştirerek de yolcularının bu yöndeki taleplerini karşılayarak, hem Kadıköy hem de Yenikapı'dan Bursa'ya kadar uzanan yeni bir köprü kurdu. 


Geri Dön