25 / 04 / 2024

İDO'nun özelleştirilmesine DİSK'ten tepki!

İDO'nun özelleştirilmesine DİSK'ten tepki!

Tepe-Akfen-Souter-Sera Konsorsiyumu'nun kazandığı İDO'nun özelleştirilme ihalesine DİSK tepki gösterdi. DİSK, Belediye Başkanı Topbaşın, belediyenin 5 milyar TLye ulaşan borçlarını ödemek amacıyla İDO'nun satışı için ihale sürecini başlattığını öne sürdü



DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) bünyesinde çalışan işçileri ve bu hizmetlerden yararlanan İstanbul halkını mağdur eden her türlü müdahaleye karşı örgütlü seslerini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti.

Görgün, yazılı açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşın, belediyenin yaklaşık 5 milyar TLye ulaşan borçlarını ödemek için İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Sanayi ve Ticaret A.Şnin satışı için ihale sürecini başlattığını ifade etti. Görgün, ihaleden bir gün önce İstanbulda yaşayan milyonlarca insan adına DİSK olarak uyarılarını yaptıklarını, bu ihale sürecinin,
 belediyenin merkezi vesayet altında sermaye gruplarına çıkar ve kar sağlayacağını, kentsel rantları yaygınlaştıracağını, belediyelerin borcunu halkın alın teri ile ödetmenin bir yolu olduğunu dile getirdiklerini belirtti.

İstanbul Haliç Kongre Merkezinde dün gerçekleştirilen ihalede Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubunun 861 milyon dolar vererek, ihaleyi kazandığını hatırlatan Görgün, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bir kez daha belediye eliyle sermaye sahipleri kazandı ve bir kez daha İstanbul halkı nezdinde Türkiye halkı kaybetti. Çünkü ortaya çıkan bu tablo, sadece belediye hizmetlerinin sunumu ile ilgili değildir. Bu tablo özelleştirme sonrası daha da yaygınlaşması kolaylaşacak taşeronlaşma ile de ilgilidir. İstanbul halkını alternatifsiz bırakmakla ilgilidir. Gelecekte güvencesizlik, kuralsızlık başta olmak üzere bizlerin neleri beklediğiyle ilgilidir. İDOnun özelleştirilmesi süreci, belediye ve şirket arasında bitmiş olabilir, ancak İDO bünyesinde çalışan işçileri ve bu hizmetlerden yararlanan İstanbul halkını mağdur eden her türlü müdahaleye karşı örgütlü sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz."

AA


Geri Dön