29 / 03 / 2024

İdris Alan: İnşaat sektörü Elazığ ekonomisinin dinamosudur!

İdris Alan: İnşaat sektörü Elazığ ekonomisinin dinamosudur!

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, "Dolayısı ile İnşaat sektörü ilimiz ekonomisinin dinamosudur. Sektör yapmış olduğu istihdam ile de ilimiz ekonomisi için çok büyük bir değer ifade etmektedir." dedi.



Elazığ TSO'nun 1300 üyesi ile en yoğun olarak yer aldığı müteahhitlik grubuna üye olan firma temsilcileri Elazığ TSO Başkanı İdris Alan'ı makamında ziyaret ederek İmar Revizyon Planı ile ilgili mağduriyetlerini gidermede öncülük ettiği ve sorunu çözüme kavuşturduğu için teşekkür ettiler. 


Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, müteahhitlerin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirterek, "Bugün Odamızın 1300 üyesi ile en kalabalık grubunu müteahhitler oluşturmaktadır. Dolayısı ile İnşaat sektörü ilimiz ekonomisinin dinamosudur. Sektör yapmış olduğu istihdam ile de ilimiz ekonomisi için çok büyük bir değer ifade etmektedir. İşte böylesine önemli bir sektörün sorunlarının çözümü noktasında seferber olmak bizlerin asli görevidir. Yaklaşık iki hafta önce yine burada yapmış olduğumuz toplantıda sorunları dinlemiş ve çözüm noktasında en büyük güvencemizin iş dünyasının her zaman yanında yer alan Sayın Belediye Başkanımız olduğunu ifade etmiştim. Sayın Başkanımız her zaman Elazığ'a bir çivi çakacak olanın gece gündüz demeden yanında yer alacağını ifade etmiş ve bunu icraatlarıyla kanıtlamış, bizim için gerçek manada Şehr'ül Emin'dir. 


Elazığ'ı şantiye alanına çevirmiş, iş dünyasının talep ve beklentilerine anında çözüm üreten çok değerli bir Belediye Başkana sahibiz. Yine aynı şekilde Elazığ'ın kalkınma ve gelişmesi için çok önemli girişimlerde bulunan Elazığ'a yeni ihtisas sanayi bölgeleri kazandırılması hususunda ciddi girişimler başlatmış olan Sayın Valimiz de bu dönem Elazığ için çok önemli bir şanstır. 


Biz Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilimizin bir adım ileri taşınması adına büyük özveriyle çalışan Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızla birlikte kısa ve orta vadede çok önemli çalışmalar yaparak Elazığ'a unutulmaz hizmetler sunacağımıza inanıyoruz. Kurmuş olduğumuz iyi diyaloglar ve işbirlikleri ile bir çok konuyu sorun olmadan çözebiliyoruz. Ben sizlerin vasıtasıyla buradan Sayın Belediye Başkanımıza göstermiş olduğu hassasiyet ve desteklerden dolayı tüm üyelerimiz adına kalbi teşekkürlerimi bir kez daha arz etmek istiyorum. Sayın Başkanımızın çocuklarımıza miras bırakabileceğimiz modern ve daha yaşanabilir bir Elazığ için vermiş olduğu mücadeleye şahidiz. Allah (c.c.) yar ve yardımcıları olsun dileklerimle sizler adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" dedi. 


MÜTEAHHİTLERDEN BAŞKAN ALAN'A TEŞEKKÜR 

Başkan Alan'ı makamında ziyaret eden Elazığ TSO müteahhitler grubu temsilcileri Başkan Alan'a konuya gösterdiği hassasiyet ve sorunu çözme adına girişimleri nedeniyle teşekkür ettiler. Ziyarette duygularını dile getiren müteahhitler, "İmar Revizyon Planı nedeniyle yaklaşık 60'a yakın ruhsat askıya alınmış bununla birlikte çok sayıda müteahhit firmanın da projeleri beklemeye alınmıştı. Mağduriyetimizi Sayın Alan'a iletmemizin ardından konuya çok büyük bir duyarlılık göstererek Sayın Belediye Başkanımızla konuyu görüşmüş ve mağduriyetlerimizin haklılığı konusunda beklediğimiz bir netice alınmasına vesile olmuştur. 

Kendilerini bugün makamında ziyaret ederek teşekkürlerimizi arz etmek için burada toplanmış bulunuyoruz. Üyesi olduğumuz bu kurumun sorunlarımıza gösterdiği bu duyarlılık nedeniyle Sayın Başkanımıza teşekkür ediyor, Sayın Belediye Başkanımıza da şükranlarımızı sunuyoruz" dediler. 


Günışığı


Geri Dön