24 / 04 / 2024

İdris Aydın kimdir?

İdris Aydın kimdir?

MHP Bayburt Belediye Başkan Adayı İdris Aydın kimdir? İdris Aydın, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte MHP Bayburt Belediye Başkan Adayı İdris Aydın'ın biyografisi bu haberde...



İdris Aydın kimdir?

Bayburt Merkez Darıca köyü nüfusuna kayıtlı olan İdris AYDIN, 1968 doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini babasının işi dolayısıyla Artvin-Hopa'da tamamladı.1987 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri bölümünü kazandı.


1991 yılında Harita Mühendisi ünvanı ile mezun olan AYDIN aynı yıl DSİ bünyesindeki Aşkale-Ilıca arasındaki sulama kanallarının yapımında mühendis olarak görev yaptı.1992 yılında vatani görevi nedeniyle işinden ayrılan AYDIN, askerlik görevini yedek subay olarak yerine getirdi.


Askerlik dönüşünde Cominco'da (Kanada şirketi)harita işlerinden sorumlu proje mühendisi olarak çalıştı. Daha sonra Karadeniz Mühendislik' te yöneticilik yaptı.


1994 yılında Memoğlu Mühendislik Müş.Müt.İnş.Tic.Ltd.Şti'ni kurdu. Bu şirket bünyesinde Bayburt organize sanayi Bölgesinin harita işlerini yaptı.1996-1999 yılları arasında Bayburt Belediyesinde sözleşmeli personel olarak görev alan AYDIN, belediyedeki ilk harita mühendisi ünvanınıda taşımaktadır. Gümüşhane-Şiran Barajı'nın(Korukluk) sulama kanallarını kamulaştırma ve güzergâh tespitlerini yaptı. Yine Gümüşhane ilinde Eurogoold(Fransız) firmasının harita işlerini muhtelif aralıklarla yaptı.


2002-2003 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde Muratlı-Borçka ve Borçka-Hopa yüksek gerilim hattının güzergâh ve harita işlerini yaptı.


2006-2007 yılları arasında İller Bankası bünyesinde Bayburt-Demirözü ilçesinin hali-hazır haritasını yaptı. Ayrıca 1995 yılından itibaren Bayburt ta yaklaşık 2000 parsel üretiminde ve yapılan binaların büyük bir kısmının temelinde mühendis olarak imzası bulunmaktadır.


Halen Bayburt'a, 1995 yılından itibaren kurmuş olduğu, şirketin teknik müdürü ve sahibi olarak hizmet vermektedir.


Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatlarında 2005 yılında İl Başkanlığında yönetici, 2006-2008 yılları arasında da Merkez İlçe Başkanı,2012-2013 yılları arasında İl Başkanı olarak görev yaptı. İngilizce bilen İdris AYDIN, evli ve 3 çocuk babasıdır.



Geri Dön