25 / 04 / 2024

İdris Güllüce: Hazır Beton Birliği'ni bakanlığın yan kuruluşu olarak görüyorum!

İdris Güllüce: Hazır Beton Birliği'ni bakanlığın yan kuruluşu olarak görüyorum!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen 'Beton Ankara 2014 Hazır Beton, Çimento, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı' Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla açıldı...




Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen 'Beton  Ankara  2014 Hazır Beton, Çimento, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı' Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla açıldı. Güllüce, açılışta yaptığı konuşmada, ''Hazır Beton Birliği'ni bakanlığımızın yan kuruluşu olarak görüyorum. Bize çalışıyorlar. Onların döktüğü her sağlam beton bizim ülkemizin tümüne baktığımız zaman, 'bu bina riskli değil, onunla ilgili kafamızı meşgul etmeyeceğiz.' diyoruz. Bu birlik sanki bizim partner kuruluşumuz gibi, size bu gözle bakıyoruz.'' şeklinde konuştu.


Birliğin gelişimi ile görüşlerini ifade eden Güllüce, ''Bu gelişmemize Türkiye yetmez, inanıyorum ki; siz de bunu biliyorsunuz. Amerika'ya, Avustralya'ya, Asya'ya, Afrika'ya, dünyada ne kadar insan yaşıyorsa oralara da ulaşmamız lazım. 787 bin kilometre kare bizim vatanımızdır. Ama ekonomik olarak da bütün dünyayı vatan kabul edip, bu bilgimizi, kalitemizi, tecrübemizi, becerimizi ihraç etmemiz lazım. Bakanlığa gelen her yabancı ile muadilim olan bakanla, ilgiliyle konuşurken sizlerin becerinizi, mühendislik yeteneklerinizi, haritadaki kabiliyetimizi sunmaya çalışıyorum. Sizleri tanımalarının yollarını açıyorum." diye konuştu. 


Bakan Güllüce ayrıca sanayicinin en hızlı, en kolay en iyi şekilde yatırıma gidebilmesini sağlarken; tabiatı, karıncayı, kuşu en iyi şekilde korumak gerektiğini dile getirdi. Güllüce, "Bunu birlikte olursak yaparız. ÇED raporu imzalarken, benim genel müdürüm dedi ki; 'Bakanım, önünüzdeki dosyalar tam 950 milyon dolar'. Eğer biz bu dosyaları bir saat geciktirirsek, ülkemize yatırım yapanın o bir saatlik finansının maliyet sorumlusu oluruz.'' dedi. 


 

Kırıkhan Olay


Geri Dön