26 / 04 / 2024

İdris Güllüce Hollanda'da Yıldız Eğitim Merkezi’nin temel atma törenine katıldı!

İdris Güllüce Hollanda'da Yıldız Eğitim Merkezi’nin temel atma törenine katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, burada Hollanda Türk İşadamları Derneği üyeleriyle bir araya geldi ve Hollanda'nın Schiedam kentinde Yıldız Eğitim Merkezinin temel atma törenine katıldı.



Programı kapsamında Hollanda'nın Belçika sınırı yakınlarındaki Etten-Leur kentinde, işadamlarıyla  bir araya gelen Bakan Güllüce, yıllık ciroları 1,5 milyar avroyu bulan Hollanda Türk İşadamı Derneği üyelerine, "Sizler Osmanlı dönemindeki akıncıların bugün ekonomideki, ticaretteki temsilcilerisiniz" dedi.


Bakan Güllüce Yıldız Eğitim Merkezi’nin Temelini Attı


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,  Hollanda temasları kapsamında Schiedam kentinde Yıldız Eğitim Merkezinin temel atma törenine katıldı.


600 metrekarelik arsa üzerine bin 200 metrekare kapalı alana sahip 650 öğrenci kapasiteli Yıldız Eğitim Merkezinin temeli Bakan Güllüce'yle Schiedam Belediye Başkanı Cor Lamers, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ve IGMG Eğitim Başkanı Abdülhalim İnan tarafından temsili kazık çakılarak atıldı.


1,5 milyon avroya mal olacak eğitim merkezinin bir yılda tamamlanması hedefleniyor. Merkezde 3-16 yaş grubuna Türkçe, Kuran-ıKerim, bilgisayar, musiki ve tiyatro gibi dersler verilecek. Merkezde engelliler de eğitim alabilecek.


Törende konuşan Bakan Güllüce, "İslamofobi diye bir kavram ortaya çıktığını ifade ederek şunları belirtti:


"Haksız mı? Haksız. Peki Müslümanlar kendilerini doğru ifade edebiliyorlar mı? Bizim çok çirkin örneklerimiz yok mu? Allahu ekber diyerek insan öldürmeyi ne Müslümanlıkla ne insanlıkla nasıl bağdaştırabilirsiniz? Karıncayı öldürmesi mümkün olmayan bir insan kendi dininden olsun veya olmasın nasıl insan öldürebilir? İslam dinini doğru öğretecek insanlara ve kurumlara tüm dünyanın ihtiyacı var."


Müslümanların sanatta, estetikte ve mimaride geldikleri noktayı sorgulaması gerektiğini anlatan Bakan Güllüce, "En az okuyan bir Japon bir yılda 40 kitap okuyor. İlk emri "Allah'ın adıyla oku" olan bir dinin mensupları olarak kendimize ben bir yılda kaç kitap okuyorum diye sormamız lazım. 6 kişi bir yılda bir kitap okuyormuş. Bu ne demek? 150 Mehmet, 150 tane Hatice 1 Japon ediyor. İslam dünyası adına bu tablo bir problemdir" diye konuştu.




Geri Dön