19 / 04 / 2024

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm zor ve cesaret gerektiriyor!

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm zor ve cesaret gerektiriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce, İstanbul'da Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 588 konutluk kentsel dönüşüm projesinin temel atma törenine katıldı. Güllüce, Kentsel dönüşümün zor ve cesaret gerektirdiğini söyledi..



Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce, İstanbul'da Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 588 konutluk kentsel dönüşüm projesinin temel atma törenine katıldı. Bakan Güllüce, şu ana kadar yapılan testlerde birçok binanın riskli olduğunu belirlediklerini ifade ederek, "Biz bunları deprem riski olmayan binalar haline getirmeye çalışıyoruz" dedi. Kentsel dönüşümün zor ve cesaret gerektiren bir iş olduğunun altım çizen Güllüce, şunları söyledi: "İnşaat yapılırken önceden kalitesiz bir beton tekniği vardı, som a beton santr alleri kuruldu ve bu şekilde beton dökülmeye başlandı. Daha soma yaptığımız kontrollerde gördük ki betonlarda da sıkıntı var. Beton santrallerine, inşaat sahiplerine ve yapı denetim firmalarına genelge gönderdik. Bundan böyle hangi kalitede beton dökülüyorsa bu denetlenecek ve beton denetimine uymayanlar, maliyeti yüksek cezalarla karşı karşıya kalacaklar." 


Mantolama sistemlerinin yangın performansı bilimsel yöntemler ile test edildi. Ülkemizde ilk defa uygulanan test Kayseri'de yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Dr. Robert Murjahn Enstitüsü Bilimsel Araştırma Merkezi testi gerçekleştirdi. 


Takvim 


Geri Dön