24 / 04 / 2024

İdris Güllüce: Okmeydanı’nın Taksim’e bakan tarafı çok riskli, yıkılması lazım!

İdris Güllüce: Okmeydanı’nın Taksim’e bakan tarafı çok riskli, yıkılması lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Okmeydanı’nın dönüşümü ile ilgili açıklamalarda bulundu. "Bölge halkının yüzde 80’i dönüşümü destekliyor. Okmeydanı’nın Taksim’e bakan tarafı çok riskli, yıkılması lazım” dedi...



Beyoğlu Belediyesi, iki gün önce aldığı bir kararla Okmeydanı’nın riskli alan ilan edilmesi ve kentsel dönüşüm için ilk adımı atmıştı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, önceki gün yaptığı açıklamada, “Okmeydanı halkı devlet eliyle kentsel dönüşüm istiyor” demişti.


'İdeolojik bakmıyoruz'


Dün de Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Okmeydanı’nın dönüşümü ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Okmeydanı’na ideolojik bakamayız. Bölge halkının yüzde 80’i dönüşümü destekliyor. Siyasi tarafa çekmeden yapılması lazım. Okmeydanı’nın Taksim’e bakan tarafı çok riskli, yıkılması lazım” dedi.


Güllüce, kentsel dönüşümle ilgili bazı belediyelerle yeni görüşmelere başlanıldığını söyledi. Yerel seçimler nedeniyle birkaç aylık duraklama yaşandığını belirten Güllüce, “Ağustosta faaliyetler hızlanır. Belediye başkanları da karar vermeli. Riskli bina konusunda ilçe belediyelere yetki verdik. Kentsel dönüşümün Türkiye genelinde yapılması lazım” diye konuştu.


 

Habertürk 




Geri Dön