19 / 04 / 2024

İdris Güllüce Plyevlya Hüseyin Paşa Camisi'ni ziyaret etti!

İdris Güllüce Plyevlya Hüseyin Paşa Camisi'ni ziyaret etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Karadağ'ın Plyevlya kentindeki Hüseyin Paşa Camisi'ni ziyaret etti. Hüseyin Paşa Camisi'nde cuma namazı kılan Güllüce, namazın ardından bölge halkı ve Plyevlya İslam Birliği temsilcileri ile görüştü...




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Karadağ'ın Plyevlya kentindeki Hüseyin Paşa Camisi'ni ziyaret etti.


Hüseyin Paşa Camisi'nde cuma namazı kılan Güllüce, namazın ardından bölge halkı ve Plyevlya İslam Birliği temsilcileri ile görüştü. 


Daha sonra Biyelo Polye şehrinde Biyelo Polye Belediye Başkanı Aleksandar Juriç ile bir araya gelen Güllüce, Karadağ'da bulunmaktan dolayı memnuniyetini ifade ederek Türkiye ile Karadağ sınırlarının birbirinden uzak olmasına rağmen, Türkiye'nin bu ülkeyi komşu olarak gördüğünü söyledi.


Juriç ise Türkiye'nin 2006 yılında Karadağ'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlattı ve Türk yetkililerine teşekkürlerini sundu.


Görüşmenin ardından, ressam Cemal Akyıldız'ın geleneksel Türk Evleri Gravür Sergisi'nin açılışını gerçekleştiren Güllüce'ye ziyaretler esnasında Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır ve diğer yetkililer eşlik etti.



AA


Geri Dön