25 / 04 / 2024

İdris Güllüce'den Fikirtepe'li inşaat firmalarına hızlanın çağrısı!

İdris Güllüce'den Fikirtepe'li inşaat firmalarına hızlanın çağrısı!

Kentsel dönüşümde gecikme yaşanan İstanbul Fikirtepe için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bölgedeki çalışmaları yakından takip eden Bakan İdris Güllüce Fikirtepe'deki firmalara yazı gönderilmesini istedi.



Kentsel dönüşümde gecikme yaşanan İstanbul Fikirtepe için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bölgedeki çalışmaları yakından takip eden Bakan İdris Güllüce sürekli gündeme gelen Fikirtepe'de çalışmaların hızlanması için firmalara yazı gönderilmesini istedi. Vatandaşla mülkiyet sorununu çözen firmalara gönderilen yazıda özetle "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin avan proje onayında mısın, yoksa uygulama projelerini mi hazırlıyorsun, neredesiniz? Tarafımıza açıklama yapın" denildi. 


Bakanlık, Fikirtepe'de ön alım hakkı kozunu kullanacak! Detaylar için tıklayın!


MEVZUATI BİLMİYORLAR 

Kentsel dönüşüm çalışmalarının yavaş ilerlemesinin önündeki bir başka nedenin de müteahhit firmaların mevzuata bile dikkat etmeden proje geliştirmesi olduğu belirtiliyor. Kaynaklar, müteahhit firmaların maliyeti düşürmek adına çok kaliteli proje müşavirleriyle çalışmadıklarını, bakanlığa gönderilen projelerde de sıkıntılar çıktığını söylüyor. Zaman zaman mevzuata bile dikkat edilmediğine dikkat çekilirken, bakanlığın da bu problemi aşmak için iksa ruhsatları vermeye başladığı öğrenildi. Bu iksa projelerinin hem yapımının hem de onaylanmasının çok kolay olduğu ifade edilirken, bakanlığın şantiyelerin çalışır halde kalması için bu projelere ruhsat verdiği belirtildi. 


Ahmet Topal-Sabah Gazetesi


Geri Dön