19 / 03 / 2024

İETT, Marmaray'a entegre yeni hatlar açtı!

İETT, Marmaray'a entegre yeni hatlar açtı!

İETT, Marmaray' a diğer toplu ulaşım araçlarıyla entegrasyonunu sağlamak amacıyla yeni hatlar açtı. Mevcut bazı hatlarda da Marmaray'a hizmet verecek şekilde güzergah değişikliğine gidildiği belirtildi...




İETT, Marmaray'a diğer toplu ulaşım araçlarıyla entegrasyonunu sağlamak amacıyla yeni hatlar açtı.


İETT'den yapılan yazılı açıklamada; Marmaray'ın Anadolu ve Avrupa Yakası'nda bulunan Ayrılık Çeşmesi, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı ve Kazlıçeşme istasyonlarıyla bağlantılı açılan yeni hatlarla birlikte, mevcut bazı hatlarda da Marmaray'a hizmet verecek şekilde güzergah değişikliğine gidildiği belirtildi.


Açıklamada, bağlantılı hatlarda 45 otobüsle günlük 500'ün üzerinde sefer ile 25 bin yolcunun taşındığı Marmaray'ın hizmete girmesiyle birlikte, metrobüsün Yenibosna, Zeytinburnu, Cevizlibağ, Edirnekapı ve Söğütlüçeşme istasyonlarında günlük yolculuk sayısı yüzde 7,3 oranında azalış gösterdiği vurgulanarak, bu oran sabah saatlerinde yüzde 12,7'ye kadar çıktığı ifade edildi.


Marmaray öncesinde metrobüsün 785 bin olan yolculuk sayısının hattın açılmasından sonra 750 bine indiği ve günlük 10 bin 800 kişinin metrobüs yerine Marmaray'ı kullanmaya başladığı işaret edilen açıklamada şunlar kaydedildi:


"Bu da metrobüsün yükünü biraz da olsa hafifletmiş oldu. Metrobüsten Marmaray'a besleme hatlar kapsamında MR10 Zeytinburnu-Kazlıçeşme, MR11 Cevizlibağ-Kazlıçeşme, MR20 Yenibosna Metro-Kazlıçeşme, Y1 Aksaray-Yenikapı, BN3 Halkalı-Yenikapı hatlarına ilave olarak, MR2 Bostancı-Ayrılıkçeşme, MR12 Vezneciler-Edirnekapı-Kazlıçeşme, 97E Kemerburgaz Üniversitesi-Güneşli-Kazlıçeşme, 19FK Fındıklı Mahallesi-Ayrılıkçeşme hatları açıldı. İETT'nin metrobüs ve  Marmaray  entegrasyonunun yanı sıra metro ile de entegrasyonu sağlayan hatları bulunuyor. 614 araç ve 3 bin 530 sefer ile Mecidiyeköy metrobüs durağıyla metroyu birleştiren 77 hat, 385 araç ve 2 bin 151 seferle Yenibosna metrobüs durağıyla metroyu birleştiren 51 hat, 538 araç, 2 bin 671 seferle Uzunçayır metrobüs durağıyla metroyu birleştiren 52 hat, 466 araç, 3 bin 47 seferle Zincirlikuyu metrobüs durağıyla metroyu birleştiren 65 hatla metrobüs-metro entegrasyon noktalarında hizmet veriliyor."


Dünya


Geri Dön