25 / 04 / 2024

İETT ve İSKİ'ye yeni genel müdürler atandı!

İETT ve İSKİ'ye yeni genel müdürler atandı!

Hayri Baraçlı'nın İBB Genel Sekreterliği'ne atanmasının ardından İETT Genel Müdürlüğü'ne Mümin Kahveci ve İSKİ Genel Müdürlüğü görevine de Dursun Atilla Altay atandı. Mümin Kahveci kimdir? Dursun Atilla Altay kimdir?




İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'ne Hayri Baraçlı atandı, İETT Genel Müdürlüğü'ne Mümin Kahveci ve İSKİ Genel Müdürlüğü'ne Dursun Atilla Altay atandı.


Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Kadir Topbaş, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen devir teslim törenine katıldı. 


Topbaş, törende yaptığı konuşmada, emekliye ayrılan Genel Sekreter Prof. Dr. Adem Baştürk ve üniversitedeki görevine geri dönen İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demir'e, İstanbul'a hizmetlerinden ve katkılarından dolayı teşekkür etti.


Topbaş, Adem Baştürk'ün emekliye ayrılması ile yerine İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı'nın, İETT Genel Müdürlüğü'ne Mümin Kahveci'nin, İSKİ Genel Müdürlüğü'ne Dursun Atilla Altay'ın atandığını belirtti.


Başkan Topbaş konuşmasının ardından Prof. Dr. Baştürk ve Prof. Dr. Demir'e "Teşekkür Belgesi" ve plaket verdi.


Saraçhane'de devir-teslim


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden emekliye ayrılan Prof. Dr. Adem Baştürk, makamını Hayri Baraçlı'ya devretti.


Saraçhane'deki Genel Sekreterlik makamında yapılan devir teslim töreninde mesai arkadaşlarından helallik alan Baştürk, "13 yıl boyunca bu şehir için güzel şeyler yapmaya çalıştık. İnanıyorum ki Hayri Baraçlı kardeşim de çok daha güzel işler yapacak. Hepinize sağlık ve başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.


Genel Sekreter Hayri Baraçlı, Adem Baştürk'ü aracına kadar yolcu etti.


İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci kimdir?


Mümin Kahveci, 1963 yılında Trabzon’un Tonya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Trabzon’da tamamladı. 1984 yılında Yıldız Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Çalışma hayatına SSK Genel Müdürlüğünde mühendis olarak başladı. 1986-88 yılları arasında Eskişehir Uçak Fabrikasında mühendis ve şef olarak çalıştı. Daha sonra İngiltere ve Amerika’daki üniversitelerde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1989-1992 yılları arasında  Ankara  Üniversitesi, 1992-95 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi, 1993-96 yılları arasında Başkent Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1995-2000 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Ankara Metrosunda eğitim müdürü ve başmüdür olarak görev yaptı. 2000-2008 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım AŞ’de teknik genel müdür yardımcılığı görevini yürüttü. Ardından bir yıl süreyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığında toplu taşımada ücret toplama sisteminin yeniden düzenlenmesi ve entegrasyon projesinin yürütülmesinde görev aldı. Temmuz 2009’da İETT’ye genel müdür yardımcısı olarak atandı. 


Kahveci, 20 Mayıs 2014 Salı günü İETT Genel Müdürü oldu.


Kahveci, evli ve üç çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.


İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay kimdir?

1955 yılında Rize’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Rize’de tamamladı. İ.T.Ü. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nden 1976 yılında mezun oldu. Aynı yıl Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Akademisi’nde asistan olarak göreve başladı. Bu arada Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nde master eğitimini 1979 yılında tamamladı. 1982 yılında İ.T.Ü İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü'ne geçti. 1986 yılında Doktorasını bitirdi. 1987 yılında Yrd. Doç. olarak göreve başladı.


2000 yılında İSKİ’ye geçerek Planlama ve Proje Daire Başkanlığı görevine getirildi.


2007 yılında İSKİ’den emekli oldu.


Aynı yıl Melen Projesi Koordinatörlüğüne başladı.


2011 yılında İSKİ Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildi.


20.05.2014 tarihinde İSKİ Genel Müdürlüğüne atandı.


Evli ve dört çocuk babasıdır.


AA

Geri Dön