28 / 03 / 2024

İETT, YHT'ye entegre otobüs seferlerini belirledi!

İETT, YHT'ye entegre otobüs seferlerini belirledi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü, İstanbul - Ankara arasında yer alan mesafeyi 3,5 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren hattına entegre edilen otobüs hatlarını belirledi.



İBB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Pendik YHT İstasyonu'na kolay ulaşım için Anadolu ve Avrupa yakasından toplam 9 hat bu istasyona entegre edildi. Yeni düzenlemelerle YHT İstasyonu'na, metro, metrobüs,  Marmaray  ve deniz yoluyla ulaşım olanağı sağlandı. İstasyona yeni İETT durakları da yapıldı.


Yeni oluşturulan KM20 numaralı hat ile YHT İstasyonu'ndan Sabiha Gökçen Havaalanı ve Kartal Metro bağlantısı kuruldu, mevcut 16 numaralı (Pendik-Kadıköy), 16D numaralı (Pendik-Kadıköy), 17 numaralı (Pendik-Kadıköy) ve 222 numaralı (Pendik-Kadıköy) hatları ile Kartal, Maltepe, Kadıköy ilçeleri ve Kadıköy Vapur İskelesi entegrasyonu gerçekleştirildi.


132P numaralı (Veysel Karani-Sultanbeyli-Kartal) ve 132V numaralı (Basra Caddesi-Sultanbeyli-Kartal) hatlarıyla Sultanbeyli ilçesine bağlantı sağlandı, 16A numaralı (Pendik-Harem) hattı ile D-100 Karayolu bağlantılı hatlarla Uzunçayır Metrobüs, Harem, Üsküdar Marmaray ve deniz ulaşımı entegrasyonu oluşturuldu. 251 numaralı (Pendik-Şişli) hattı ile de Avrupa Yakası bağlantısı yapıldı.


AA


Geri Dön