24 / 04 / 2024

İETT'den basın seyahat kartlarına kota uygulaması!

İETT'den basın seyahat kartlarına kota uygulaması!

İETT, 13 Aralık 2013 tarihi itibari ile basın mensuplarının sahip olduğu basın seyahat kartlarına ilginç bir kota uygulaması getirdi. Gazeteciler, artık günde en fazla 10, aylık olarak ise en fazla 220 defa seyahat kartlarını kullanabilecek...



İETT, 13 Aralık 2013 tarihi itibari ile basın mensuplarının sahip olduğu basın seyahat kartlarına ilginç bir kota uygulaması getirdi. Daha önceden ‘sarı basın kartı’ sahiplerine ücretsiz olan seyahat hakkı, artık aylık 220, günlük ise 10 kullanım kotası ile sınırlandı. Basın mensuplarının hem işyerine gidip gelmesi, hem de sürekli habere gittiği dikkate alındığında, aylık 220 kullanım kotasının gazetecileri mağdur edeceği ifade ediliyor.

 

Basın mensuplarının itibarı zedeleniyor

İETT’nin, geçtiğimiz günlerde sarı basın kartına sahip gazetecilerin seyahat kartları konusundaki düzenlemeleri gazetecilerin itibarlarını da zedeliyor. Gazeteciler, daha önce sahip oldukları sarı basın kartları ile seyahatlerini rahat rahat gerçekleştirebilirken İETT’nin sonradan yaptığı bir düzenleme ile basın mensuplarına basın kartları yanında bir de basın seyahat kartları olması şartı getirildi. İETT, bunun üzerinden fazla bir zaman geçmeden de basın mensuplarının zorunlu olarak aldıkları bu kartlar ile seyahat etmelerini sınırladı.

 

GAZETECİYE  Marmaray  ÜCRETLİ


Gazeteciler aynı zamanda, Marmaray’ı da ücretli olarak kullanıyorlar. Başbakanlık Sarı Basın Kartı’na sahip olan gazeteciler, metrobüs ve vapur ile kıt’alararası yolculuğu kotalı şekilde ücretsiz olarak gerçekleştirirken, Marmaray’da ise ücret ödemek zorunda kalıyor. Yoğun gündem arasında habere yetişmeye çalışan emekçi gazeteciler, yolculuğunu Marmaray ile gerçekleştirmek istediği takdirde 3 TL ödemesi gerekiyor.


Yeni Asya Gazetesi 


Geri Dön