18 / 04 / 2024

İETT'den Tanıdık mı Geldi fotoğraf sergisi!

İETT'den Tanıdık mı Geldi fotoğraf sergisi!

İETT’nin nostaljik yarışması Tanıdık mı Geldi’nin ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı. Cer Atölyesi’nde gerçekleşen törene İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, İBB Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Mustafa Albayrak ve fotoğraf severler katıldı.



İstanbul’un son yüzyılda geçirdiği değişimlerin kayda düşüldüğü yarışma bir görsel bellek oluşturdu. Her haftanın birinci olan eseri otobüslerdeki LCD ekranlarda yayınlanarak İstanbul’un dört bir köşesine yayıldı. Sekiz haftanın sonunda ise ilk üç eser belirlenerek ödülleri verildi. 1871 yılından bu yana nostaljik tramvayın adeta bir film şeridi gibi yansıdığı sergi 2 gün boyunca ziyaret edilebilecek. Sergi aynı zamanda Cer Atölyesi’nde düzenlenen ilk sergi olma özelliğini taşıyor.


Projenin süreci ile ilgili videonun izlenilmesinin ardından konuşma yapan Kahveci, İETT’nin ilham veren bir kurum olduğunu belirterek “bugüne kadar kurum bünyesinde birçok sanatçı, yazar, siyaset adamı ve bürokratlar yetiştirdik. Sadece taşımacılık değil İstanbul’un ve Türkiye’nin kültürüne katkı yapmayı da kendimize şiar edindik” dedi. İETT’nin çok zengin ve tarihi belge niteliği taşıyan bir fotoğraf arşivine sahip olduğunu kaydeden Kahveci yarışmanın İETT’nin görsel zenginliğini artıracağını söyledi.


Kahveci birinci olan Sertaç Nurtan’ı tebrik ederek hediyesini verdi. Yarışmanın ikincisi Abdülkadir Abaz, üçüncüsü ise Sinan Arıktekin oldu.


Fotoğraf sergisinde bir uzaylı!


“Tanıdık mı Geldi?” fotoğraf yarışmasına katılan fakat konsepte uygun olmadığı için değerlendirmeye alınmayan ilginç fotoğraflar ise ayrı bir ilgi odağı oluşturdu. Bu fotoğraflar arasında fotoğraf sanatçısı Meral Metinsoy’un fotoğrafı diğerlerinden ayrılıyor. Fotoğraf çekimi sırasında tesadüfen UFO fotoğraflayan Metinsoy kendisinin de bu durumu sonradan farkettiğini söyledi. Fotoğrafı NASA’nın bloğuna gönderen ve  Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan ile de görüşen sanatçı her iki merciden de görüntülerin UFO olduğuna dair bilgi aldığını aktardı.


İETT


Geri Dön