29 / 03 / 2024

İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'na akıllı bina ödülü!

İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'na akıllı bina ödülü!

İEÜ, öğrencileri için oluşturduğu ve akıllı sınıfla donattığı yeni binası Yabancı Diller Yüksekokulu "Gümüş A" tasarım ödülünü kazandı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Demirtaş, "Binada tüm sınıflar, etkileşimli projeksiyon ve akıllı tahta ile donatıldı" dedi



Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alan  İzmir  Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tasarım ödulu kazandı. İtalya'da gerçekleştirilen ve uluslararası jürinin oy verdiği "A Tasarım Ödülleri" yarışmasında yer alan İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Binası, büyük jüri tarafından Mimarlık, Bina ve Strüktür Tasarımı Kategorisinde ödüllendirildi. 


SES GETİRDİ

Bina, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Gudjon Thor Erlendssoıı, Özlem Akın Tapçalap, Michael Edward Young tarafından tasarlandı. 

Uygulaması ise İEÜ Proje ve İnşaat Müdürü Mimar Hüsnü Alphan, Mimar Mehtap Altuğ tarafından yapıldı. Binanın aldığı ödül, Avrupa'da Archdaily. Architectnews. Newsflow24, Deisgncurial, Thearchitecteinsight, Çin'de de lvshedesign, gooood dergilerinde yer aldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, yarışmanın en iyi tasarım çalışmalarının tanınması için yapıldığına dikkat çekerek, üniversitenin tasarımlarının uluslararası yarışmalarda başarılarla dönmesinde gurur İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, yarışmanın en iyi tasarım çalışmalarının tanınması için yapıldığına dikkat çekti. duyduklarım söyledi. 


Hürriyet 


Geri Dön