24 / 04 / 2024

IFC, Yapı Kredi Leasing´e 50 milyon dolarlık kredi sağladı

IFC, Yapı Kredi Leasing´e 50 milyon dolarlık kredi sağladı

2008´de sağlanan krediyle birlikte toplam 100 Milyon dolarlık en yüksek tutarlı finansman Yapı Kredi Leasing´e verilmiş oldu



Dünya Bankası kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Yapı Kredi Leasing´e sağlık ve sürdürülebilir enerji  projelerine yönelik 50 milyon dolarlık uzun vadeli kredi sağladı. 2008´de sağlanan krediyle birlikte toplam 100 milyon dolarlık en yüksek tutarlı finansman Yapı Kredi Leasing´e verilmiş oldu.

Yapı Kredi Leasing ile Dünya Bankası kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu (IFC), sağlık ve sürdürülebilir enerji projelerine yönelik 50 milyon dolarlık uzun vadeli kredi anlaşması imzaladı. 2008´deki diğer anlaşma ile 100 milyon doları bulan kredi tutarı, Türk leasing sektörüne bugüne kadar IFC tarafından sağlanan en yüksek finansman olma özelliğine sahip.

50 milyon dolarlık finansmanın yarısını sağlık sektöründe kullandıracak olan Yapı Kredi Leasing, diğer yarısını yenilenebilir enerji ve enerji tasarrufu sağlayan yatırımlarda değerlendirilmesine aracılık edecek. Sağlık sektörü için verilen kısmı üç yılı ödemesiz, beş yıl vadeli olan kredinin enerji alanında harcanacak diğer bölümü üç yılı ödemesiz yedi ve 10 yıl vadeli verildi.

Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Nurgün Eyüboğlu global ekonomilerde yaşanan çalkantılara rağmen sağlık ve enerji sektörlerindeki önemli yatırımlara destek vermekten mutluluk duyduklarını belirtti. Geçtiğimiz dönemde ekonomik beklentilerdeki belirsizliğin yatırımların askıya alınmasına neden olduğunu hatırlatan Eyüboğlu, Yapı Kredi Leasing olarak reel sektörü uzun vadeli kaynaklarla desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Eyüboğlu şöyle devam etti: "Türkiye, IFC´nin en fazla yatırım yaptığı ilk beş ülke arasında yer alıyor. 50 milyon dolarlık yeni finansman ise IFC´nin Türk leasing sektörüne olan güvenini ve inancını pekiştiriyor. Leasing sektörünün lider kuruluşu olarak, güçlü ortaklık yapısının yarattığı sinerji ile hem yeni yatırımlara yönelen hem de mevcut yatırımlarını geliştirmeyi amaçlayan KOBİ´leri uzun vadeli kaynaklarla destekliyoruz. Türk leasing sektöründe bugüne kadar IFC´nin en yüksek tutarlı krediyi vermek için Yapı Kredi Leasing´i seçmesi bizim için gurur kaynağı" dedi

Yapı Kredi Leasing, son yıllarda gerçekleştirdiği yeniliklerle leasing sektöründe aktif büyüklüğü, işlem hacmi ve kârlılığı ile birinci sırada yer alıyor.


Geri Dön