25 / 04 / 2024

İFM 2020'de tamamlanacak!

İFM 2020'de tamamlanacak!

Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, Halk GYO'nun önümüzdeki dönem projeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yetgin, İFM'nin 2020'de teslim edeceğini söyledi.



Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, şirketin önümüzdeki dönem projeleri ile ilgili açıklamalar yaptı. Şu anda hayata geçirecekleri en önemli projenin İstanbul Finans Merkezi olduğunu ifade eden Yetgin, "Finans Merkezi Türkiye'nin vizyon projelerinden. Proje inşaatı devam ediyor. Halk GYO'ya düşen kısımda tamamlanma oranı yüzde 20'yi geçti. Hedefimiz 2020 yılı içinde bitirip teslim etmek" diye konuştu. 

 

İFM 2020 de tamamlanacak!

 

200 milyon dolarlık yatırım

Halk GYO'nun Finans Merkezi kapsamındaki toplam yatırım tutarı 200 milyon dolara ulaştı. Hürriyet'te yer alan habere göre Yetgin, İFM projesi kapsamında "İnşallah önümüzdeki yıl içinde bu tür enstrümanlar, belki yönetim uygun görürse projenin bir kısmı ile ilgili gayrimenkul sertifikası ihtimal dahilinde" açıklamasında bulundu. 

46 ve 34 katlı iki kule olarak inşa edilen projede 8 katlı üç bina bulunuyor. Proje, toplam 425 bin metrekare alanda konumlanıyor. 

100 milyon liralık kira sertifikası

Halk GYO'nun kira sertifikası ihracı gerçekleştiren ilk şirket olduğunu hatırlatan Yetgin, ihtiyaca göre yeni ihraçları ve çeşitli enstrümanları değerlendirebileceklerini belirtti. Halk GYO Aralık ayında 100 milyon liralık kira sertifikası ihraç etti.

İFM kira geliri üretecek

İstanbul Finans Merkezi'nin benzersiz bir proje olduğunu vurgulayan Yetgin, 2020'den sonra ciddi bir kira geliri üreteceğini söyledi. Halk GYO'nun elinde ciddi bir ofis stoku oluştuğunu ve bununla ilgili farklı çözümlerin gündeme gelebileceğini belirten Yetgin, "Önümüzdeki yıl farklı farklı çözümler de olabilir. Ciddi bir ofis stokumuz var. Duruma göre, fizibilite meselesi, doğru fiyatı bulduktan sonra ihtiyaca uymayan kısım satılabilir de. Ama çok tercih edilebilen birşey bana göre değil. Olabilir ama unique bir proje. Elde kalması sanki daha uygun olur." dedi.

1 milyar TL'lik projenin lansmanı Ekim'de

Bir diğer önemli projenin de Alsancak'ta Ekim ayı sonunda lansmana çıkmayı planladıkları proje olduğunu söyleyen Yetgin, "İzmir Alsancak'ta hayata geçireceğimiz karma projede ruhsatı almak üzereyiz. Emlak Konut'un ihale ettiği ve Tariş fabrikalarının olduğu dönüşüm içindeki bir lokasyonda arsa dahil 1 milyar TL'ye yakın bir yatırım olacak. Teknik Yapı ile yüzde 50-50 ortaklıkla yapacağız" açıklamasında bulundu. 


Geri Dön