25 / 04 / 2024

İFM Merkez Bankası ihalesi yeniden yapılacak!

İFM Merkez Bankası ihalesi yeniden yapılacak!

İFM Merkez Bankası ihalesi iptal edildi ve 27 Temmuz'da yeniden yapılacak. 55 katlı olarak inşa edilecek Merkez Bankası binası işe başlandıktan 1.465 gün sonra bitirilecek.



T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) öncülüğünde Ümraniye'de inşa edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin (İFM) en önemli ayağı olan Merkez Bankası'nın ihalesi yeniden yapılacak. 


Yeni ihale 27 Temmuz'da

İFM Merkez Bankası ihalesi daha önce yapılmış ve teklif alınmıştı. İhalede YDA İnşaat 436 milyon 951 bin 681 68 TL, Makro İnşaat ise 100 milyon TL teklif vermişti. Ancak yapılan bu ihale iptal edildi ve 27 Temmuz'da yeniden ihaleye çıkılacak. 


55 katlı kule

İFM Merkez Bankası binası 55 katlı olarak inşa edilecek. Kulenin içerisinde ofis, ticaret alanı ve otel yer alacak.


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan İFM projesiyle yılda yaklaşık 20 milyar Euro gelir elde edileceğini açıklamıştı. Turan İFM'yle ilgili olarak "İstanbul, finans merkezi olmak için Dubai, Pekin, ve Varşova gibi şehirlerle yarışıyor. Projede Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gibi kamu kurumları inşaatları da yer alıyor." şeklinde konuşmuştu. 


İFM Merkez Bankası ihalesi yeniden yapılacak!


İhale ilanı: 

İstanbul İli Ümraniye İlçesi Uluslararası Finans Merkezi 3328 Ada, 10 Parselde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Hizmet Binasının Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi 27 Temmuz Perşembe günü saat 11:00'de gerçekleştirilecek. 


Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com



Geri Dön