26 / 04 / 2024

Iğdır Havalimanı'na 15 Temmuz şehidinin ismi verildi!

Iğdır Havalimanı'na 15 Temmuz şehidinin ismi verildi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Iğdırlıların temsilcisi bir genç olan Bülent Aydın ilk şehidimizdi. Iğdır Havalimanı'nın ismini 'Iğdır Bülent Aydın Havalimanı' yaptık." açıklamasında bulundu.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Iğdır'daki Gençlik Merkezi'nde esnaf ile bir araya geldi.


Bakanlık olarak 14 yılda Iğdır'a 446 milyon yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Arslan, konuşmasına şöyle devam etti


"Iğdır'ın ulaşılabilir olması, ilçelerinin ulaşılabilir olması, başka illerle bağlantılarının sağlanması çok önemli. Aynı zamanda Doğu Anadolu'nun Çukurovası olan Iğdır'da tarım, hayvancılık meyve ve sebzecilik önemli. Önemli de gereğini yapmazsanız kıymeti yok. Öneminin farkında olarak insanımızın bu sektörden daha fazla gelir elde edebilmesi ve göç vermek yerine göç alabilir olması için de barajlar, sulama suları ve sulama sularıyla ilgili tesisler çok önemliydi. Bu konuda ciddi mesafeler aldık. Hep bahsedilirdi de ama yapılmazdı. Millet, seçim döneminde hep kandırılırdı ya da aslında milleti kandıranlar kendilerini kandırıyorlardı. Ama Iğdırlı gördü ki AK Parti hükümetleriyle birlikte artık söylenen sözler yerine getiriliyor."



AA


Geri Dön