25 / 04 / 2024

Iğdır Karakoyunlu Kültürevi Projesi'nin açılışı yapıldı!

Iğdır Karakoyunlu Kültürevi Projesi'nin açılışı yapıldı!

Iğdır' ın Karakoyunlu ilçesinde Kalkınma Bakanlığı' nın Sosyal Destek Programı ( SODES ) programı tarafından finanse edilen “Karakoyunlu Kültürevi Projesi” nin düzenlenen törenle açılışı geçekleşti...




Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde Kalkınma Bakanlığının Sosyal Destek Programı (SODES) programı tarafından finanse edilen “Karakoyunlu Kültürevi Projesi” düzenlenen törenle açılışı geçekleşti.


Açılış törenine Iğdır Valisi Davut Haner, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Karakoyunlu ilçesi Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya ve kurum amirleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından açılış konuşması yapan Elif Canan Tuncer Ersöz, bugün açılışını yapacakları “Karakoyunlu Kültürevi Projesi” Kalkınma Bakanlığı SODES programı tarafından finanse edilmekte ve Karakoyunlu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından yürütülmekte olduğunu söyledi. Projenin 110 bin TL’ye mal olduğunu ifade eden Ersöz, “Proje kapsamında burada, spor salonu, kültürevi, resim atölyesi, müzik atölyesi kurulmuştur. Buralarda yine proje kapsamında yan flüt, klasik gitar, bağlama, yağlı boya, ebru, vitray ve step aerobik kurslarımız açılmıştır. Merkezde yarı zamanlı bir bayan bir erkek çalışanımız istihdam edilmektedir. Doğrusu burayı hazırlarken her ayrıntının üzerinde özenle durduk. Kondisyon aletleri, müzik enstrümanları, resim malzemeleri seçilirken en kaliteli ürünler tercih edildi. Sadece en çok satan kitaplardan oluşan mini kütüphanemiz, spor, diyet, mutfak, araba dekorasyon, doğa, bilim teknik konulu popüler aylık dergilerimiz, zeka geliştirici oyunlarımız ile Karakoyunlu Kültürevini halkımızın hizmetine sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.


Böylesi modern ve donanımlı bir tesisi mütevazi ilçeye kazanımda emeği gecen her kesi kutladığını ifade eden Iğdır Valisi Davut Haner ise, “Bir güzel iş yapıldığında, ‘kadın eli eğmiş gibi’ derler. İşte bu gün burada açılışın yapacağımız bu ve buna benzer ilçede yapılan ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulan güzel projelerin bir kez daha ‘kadın eli değmiş’ söylemini haklı olduğunu ortaya çıkarmaktadır” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından “Karakoyunlu Kültürevi Projesi” açılışı Iğdır Valisi Davut Haner, Karakoyunlu İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya tarafından yapıldı.


Açılış programı; yöresel Kafkas dansı gösterisi ve müzik dinletisinin ardından son buldu.



Hürışık Gazetesi


Geri Dön