19 / 04 / 2024

Iğdır Tuzluca'da 1.2 milyon TL'ye icradan tuğla fabrikası!

 Iğdır Tuzluca'da 1.2 milyon TL'ye icradan tuğla fabrikası!

T.C. Tuzluca İcra Müdürlüğü, Iğdır ili Tuzluca ilçesi Yukarı mahallesi Kiremit Fabrika mevkiinde bulunan tuğla fabrikasını 1 milyon 249 bin 856,50 TL'den satışa çıkardı. Satış, 14 Ağustos 2012 Salı günü 10:20-10:30 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;


T.C. TUZLUCA İCRA MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010/34 TAL.

1- Taşınmazın Tapu Kaydı, Hali Hazır Durumu, İmar Durumu :

İğdır ili,Tuzluca ilçesi, Yukarı Mah, Kiremit Fabrika mevkii, 143 ada, 4 parsel, 5.805,00m2, Kargir bina ve Arsa. Arsada tuğla fabrikasına ait yatakhane, su deposu, bitki örtüsü içinde ve çevresinde 75 adet 5-15 yaşlarında kavak ağacı ile 15 adet 3- 5 yaşlarında kayısı ağacı mevcuttur. Kayısı ağaçlan 5 yıldan sonra meyve vermekte ve ekonomik değer kazanmaktadır. Zemin tabi çayır olarak kullanılmaktadır.Toprak yapısı killi-tınılı olup su tutma kapasiteleri iyi olup 2.sınıf tarım arazisidir. Arazi üzerinde bulunan tek katlı ve iki katlı olan iki ev yaklaşık 20 senelik, 2B grubunda olup yıpranma ve aşınma amortisman payı %20'dir. Belediye mücavir alanı içinde, imar planı dışındadır.

Muhammen Bedeli: 81.297,00 TL Satış Saati:10:00 -10:10 Arası

2- Taşınmazın Tapu Kaydı, Hali Hazır Durumu, İmar Durumu :

Iğdır ili,Tuzluca ilçesi, Yukarı Mah, Kiremit Fabrika mevkii, 143 ada, 2 parsel, 9.431,00m2, Kargir Tuğla Fabrikası ve Arsa, Arsada faaliyet halinde olan Tuğla Fabrikası bulunmaktadır. Fabrika yaklaşık 30 senelik 2B grubunda bir yapı olup, yıpranma ve amortisman payı %30'dur. Sanayi alanı içindedir.

Muhammen Bedeli: 1.249.856,50 TL Satış Saati: 10:20 - 10:30Arası

Satış Şartları: 1- Birinci açık artırma 14.08.2012 günü yukarıda belirtilen saatler arasında TUZLUCA HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜ adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 24.08.2012 günü TUZLUCA HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜ adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 ’ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu (İcra Dairesi ve dosya numarası belirtilerek) vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Katma değer vergisi (Yasaların belirlediği oranlarda ve şekilde), ihale damga vergisi, satıcı adına tahakkuk edecek 1/2 tapu harcı satın alana ait olacaktır. Birikmiş emlak vergi borçları, tellaliye resmi ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim giderleri ihale alıcısına aittir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra İflas Kanununun ilgili maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve kanunda belirtilen faizden, diğer zararlardan alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

**İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere İİK 127'ye.göre tebligat yerine kaim olmak üzere ilan (*)llgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir. (İİKm.126)

Basın: 42114 www.bik.gov.tr

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de


İlan için tıklayın!


Geri Dön