24 / 04 / 2024

Ankara Yenimahalle TOKİ blokları arasındaki arsa 2,8 milyon TL'ye icradan satılık!

 Ankara Yenimahalle TOKİ blokları arasındaki arsa 2,8 milyon TL'ye icradan satılık!

T.C. Ankara 12. İcra Müdürlüğü, Ankara ili Yenimahalle ilçesi Aşağıyurtçu mahallesinde TOKİ blokları arasında kalan arsayı 2 milyon 845 bin 444 TL'den satışa çıkardı. Satış, 10 Temmuz 2012 Salı günü yapılacak



Verilen ilan şöyle;


T.C.  Ankara  12.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINMAZIN ACIK ARTIRMA İLANI DOSYA NO: 2011/11 SATIŞ

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, evsafı Satış Şartları:

TAPU KAYDI:

Ankara ili Yenimahalle ilçesi, Aşağıyurtçu Mahallesinde kain; tapunun 62828 ada 6 parselde kayıtlı, 7.113,61 metrekare yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmaz olup, taşınmazın; 662517/711361 hissesi Saban oğlu Lütfl Dalgıç, 48844/711361 hissesi Maliye Hazînesi adına tescil edilmiş olduğu görülmüştür. Ankara 7.Sulh Hukuk Mahkemesinin 22.07.2011 tarih ve 2010/2767-2011/1618 sayılı ortaklığın giderilmesi ilanı gereğince acık artırma suretiyle satılacaktır.

TAŞINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU:

Satışa çıkartılacak olan Yenimahalle llcesl, Aşagıyurtcu mahallesinde kain, 62828 ada 6 parseli teşkil eden 7.113,61 m2 yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmaz olup, Aşağıyurtçu mahallesi üstüne yapılmakta olan  TOKİ  blokları arasında yer almakta olan arsa üzerinde herhangi bir muhtesat bulunmamakta, bos arsa olarak bekletilmekte olduğu anlaşılmıştır.

Parsel Aşağıyurtçu mahallesi üst kısmına yapılmakta olan TOKİ blokları arasında, 2 imar yolu kesistiği kösede köse parsel olarak yer almaktadır. Konut alanı kullanımında kalmaktadır. Yakın çevresinde yapılaşmayı olumsuz etkisi bulunan koruma alanı, sıt alanı, dere yatağı vs. bulunmamaktadır. Büyük ve kapsamlı bina yapımına imkan tanıyan yüzölçümü sahip bulunmaktadır. Parsel, yakın çevresi yeni imara acilmiş bölgede bulunmakta olup, elektrik, su, kanalizasyon, yol gibi altyapı hizmetlerinden yararlanılabilecek konumundadır.

Gayrimenkulun genls evsafı dosyada mevcut bilirkişi raporunda açıklanmıştır.

İMAR DURUMU: 62828 ada 6 parsel Emsal=1.20 Hmax=Serbest yapılaşma koşullarında "Konut alanı" kullanımında kalmaktadır.

MUHAMMEN BEDELİ: Taşınmazın tamamı 2.845.444,00 TL değerindedir.

1-Satış 10.07.2012 günü, saat: 14.30-14.40 saatleri arasında, Ankara Adliyesl 1.Mezat Salonunda Sıhhıye/ANKARA acık artırma sureti İle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ı ve rüçhanlı alacaklılar varsa mecmuunu ve satıs ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en cok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, gayrimenkul 20.07.2012 günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayrimenkul en cok artıranın taahhüdü baki kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en cok artırana ihale edilecektir. Su kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satıs isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satıs talebi düşecektir.

2-Acık artırmaya katılmak isteyenlerin takdir edilen kıymetin % 20 sl nispetinde nakit pey akçesi (TL) yada bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz (Dosya numarası belirtilerek) teminat mektubunu vermeleri gerekmektedir. Satıs pesln para iledir. Alıcı istediği takdirde kendisine 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. %18 Katma değer vergisi, İhale damga vergisi, alıcı adına tahakkuk edecek 1/2 tapu harcı satın alana alt olacaktır. Birikmiş emlak vergi borçları, Tellaliye resmi ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satıs bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim giderleri İhale alıcısına aittir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla, diğer ilgililerin, varsa irtifak hakkı sahipleri de dahil olmak üzere bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, faiz ve masrafa dahil olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir. Aksi takdirde, hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça, paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satıs bedelini derhal veya IİK 130. maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5-Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı fesh olunarak, kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip, yalnızca satıstan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu artırmada teklifin IİK 129. maddedeki hükümlere uyması şartıyla taşınmaz en cok artırana ihale edilir. İhalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın icra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6-Şartname ilan tarihinden itibaren Müdürlüğümüzde herkesin görebilmesi için acık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örnek gönderilebilir.

7-Satışa iştirak etmek isteyenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmls sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/11 Satıs sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları rica olunur.

8-İ.İ.K.nun 127.maddesi gereğince tapu sicilinde kayıtlı bulunan alakadarlara tapuda kayıtlı adreslerine çıkartılan tebligatın blla tebliğ dönmesi halinde gazetedeki satıs İlanı tebligat yerine kaim olmak üzere tebliğ olunur. 17.05.2012

(Ic. İf. K. 126)

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Yönetmelik Örnek No: 27

www.bik.gov.tr B-33190


İlan için tıklayın!



Geri Dön