28 / 03 / 2024

Beylikdüzü'nde icradan 140 bin TL'ye satılık konut!

 Beylikdüzü'nde icradan 140 bin TL'ye satılık konut!

Büyükçekmece 1. İcra Müdürlüğü'nden Beylikdüzü Aryuva sitesi içerisinde 140 bin TL'ye konut satılacak. Satış, 29 Haziran Cuma günü 10:30-10:40 saatleri arasında yapılacak



İlan şöyle;



T.C BÜYÜKÇEKMECE 1. İCRA MÜDÖRLÜĞÜ'NDEN


Dosya No: 2012/106 Talimat


TAŞINMAZIN AÇIK ARTTIRMA İLANI 


 

Bir borçtan ipotekli bulunan;


TAPU KAYDİ: İstanbul İli, Beylidüzü ilçesi, Gürpınar Mah., 160 ada, 3 parsel, 1/88 arsa paylı, D2 Blok, 2. Kat, 6 bağımsız bölüm nolu, meskenin tamamı açık arttırma suretiyle satışa çıkarılmıştır.


HALİ HAZIR DURUMU : Satışa konu taşınmaz; İstanbul İli, Beylikdüzü ilçesi, Gürpınar, Dereağzı Mahallesi, Gürpınar Kavaklı Yolu, İnönü Caddesi, Buğday (Pınar) Sokak, No: 3, Aryuva Sitesinde kain, 160 ada, 3 nolu parselde kayıtlı, D-2 Blok numaralı kargir binanın, 2. Katta, 1/88 arsa payına tefriki» (6) nolu Meskenin tamamı'dır.

Ana Gayrimenkul: Taşınmazın bulunduğu parsel üzerinde 10 adet blok bulunmaktadır. Söz konusu bloklar Aryuva Sitesi olarak adlandırılmıştır. Parsel çevre duvarı ile sınırlandırılmış olup bakımlı bahçe düzeni bulunmaktadır. Site güvenlik girişli olup jeneratör, çocuk parkı, yüzme havuzu ve spor sahası bulunmaktadır. Taşınmaz konum olarak, Gürpınar merkezden kavaklı istikametine İnönü Caddesi boyunca 850 m ilerleyince sağ tarafta yer almaktadır. Gürpınar ilkokulu yakın mesafede olup toplu taşıma ile ulaşım yürüme mesafesindedir. Konu taşınmazın bulunduğu Blok; Zemin+3 Normal +Çatı katlı olarak betonarme karkas sistemde inşa edilmiştir. Blok takribi 13 yıllıktır (6) Numaralı Mesken : Bloğun 2. Katında, girişe göre sağ tarafta ve kuzey doğu cephesinde yer almaktadır. Daire akrabası tarafından kullanılmaktadır. Daire; 3 oda, salon, mutfak, banyo, antre, kori¬dor ve balkon hacimlerinden oluşmaktadır. Malzeme özelliği olarak; Salon ve odalarda yer döşeme si parke, duvarlar plastik boya, tavan kartonpîyelidir. Banyo yer döşemesi seramik, duvarlar seramik, tavan plastik boyadır. Mutfakta dolaplan laminat, tezgah mermerittir. Pencereler PVC doğrama ve çift camlıdır. Dış kapı çeliktir. Banyoda vitrifiye malzemesi olarak, küvet, lavabo ve klozet mevcuttur. Dairede kombi sistem petekli kalorifer tesisatı kullanılmaktadır. Balkonda barbekü bulunmaktadır. Brüt alanı: 125,00 m2, net alanı 102,00 m2'dir.


İMAR DURUMU: Beylikdüzü Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 12.01.2011 tarih ve M.34.6.BEL.0.13.2011/215 sayılı imar Durumu yazısında; 09.06.2011 tarihli I.B.B. Başkanlığı tarafından onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planında söz konusu parsel Ayrık Nizam, TAKS=0.30,5 KAT yapılanma koşulu uygulanan konut alanında kalmaktadır.


TAKDİR EDİLEN KIYMET: 140.000.00.Tl. (YüzkırkbinTL)


SATIŞ ŞARTLARI


1-Satış 29.06.2012 Cuma günü saat 10.30 ile 10.40 arasında BÜYÜKÇEKMECE 1. İCRA MÜDÜRLÜGÜ'nde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetinin %60 mı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklan mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 09.07.2012 Pazartesi günü saat 10.30 İle 10.40 arasında BÜYÜKÇEKMECE 1. İCRA MÜDÜRLÜGÜ'nde ikinci arttır¬maya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok arttıranın taah¬hüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edile¬cektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklann toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin %20 si nispetinde pey akçesi (Türk Lirası veya devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmeyecektir.) veya bu miktar kadar milli bir Bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve teslim masrafları (yasal oranda) ile KDV, tapu alım harcı alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerini) bu gayrimenkul üzerindeki haklannı hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


4-ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacak¬tır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanı tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur.


(ic.if.K.126)


ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

BN:32417


İlan için 



Geri Dön