26 / 04 / 2024

İzmir Bornova'da icradan 1 milyon TL'ye satılık ticaret merkezi!

 İzmir Bornova'da icradan 1 milyon TL'ye satılık ticaret merkezi!

İzmir 13. İcra Müdürlüğü tarafından Bornova'da yer alan dört katlı ticaret merkezi 1 milyon TL'ye satılacak. Satış, 10 Temmuz Salı günü 09:30-09:40 saatleri arasında yapılacak



İlan şöyle;


T.C. İZMİR 13. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ


SAYI: 2010/16749 Esas


GAYRİMENKULUN AÇIK ARTTIRMA İLANI


İZMİR 13. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN


Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

İzmir ili, Bornova ilçesi, Pınarbaşı Mah., Mektepcivarı mevkii, 326 ada, 2 parsel, kayıtlı olup, 7087 (87) Sok. N: 28 Pınarbaşı-Bornova/İZMİR adresinde bulunan, 481,00 m2 yüzölçümlü iki katlı betonarme bina vasıflı, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında bitişik nizam dört katlı ticaret alanında kalmaktadır. Parsel üzerindeki taşınmaz zemin kat+1. kat ve 2. kat ibarettir. Zemin kat mal kabul, mal işleme, muhtelif soğuk hava depoları, şok odası ve sevk bölümü yer almaktadır. Döşeme kaplamaları seramik duvarlar fayans, tavanlar sıvalı ve badanalıdır. 1. katta idari bürolar, mutfak, yemekhane, giyinme odaları, hol ve WC mevcuttur, idari bölümler laminant parke, diğer mahaller döşeme seramik, duvarlar ve ıslak zeminler fayans, tavanlar sıvalı ve badanalıdır. 2. Katta 3 gözlü depo ve açık teras mevcuttur. Binada elektrik ve su mevcuttur, pencereler pvc doğramalı ve pencere dışlarında demir parmaklıklar vardır. Binada toplam inşaat alanı 2. Kat depolarla birlikte 1.000 m2'dir. Zemin Kat 4,25 m, 1. Kat 3,36 metre yüksekliktedir. En yakın okula 211 mt. Pınarbaşı caddesine 230 mt mesafededir. Bilirkişi tarafından işbu gayrimenkule toplam 1.084.960,00-TL değer konulmuştur.


SATIŞ ŞARTLARI:


1-Satış 10 Temmuz 2012 günü saat 09:30 dan 09:40.'a kadar  İzmir  Adliye Sarayı İzmir 13. icra Müdürlüğünde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 20 Temmuz 2012 günü 09:30 dan 09:40.'a kadar İzmir Adliye Sarayı İzmir 13. İcra Müdürlüğünde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40’ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20’si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye, ihale pulu, %18 KDV, tapu harcı ve masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, Birikmiş vergiler ihale bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin iş bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarının dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


4-Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı fesh olunarak kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen arttırmaya çıkarılır. Bu arttırma ilgililere tebliğ edilmeyip, yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu arttırmada teklifin İİK129. maddedeki hükümleri uyması şartıyla taşınmaz en çok arttırana ihale edilir. İhalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludurlar. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın İcra Müdürlüğünce tahsil olunur.


5-Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshini talep etmiş olsalar bile, satış bedelini derhal veya İİK md. 130 uyarınca verilen süre içinde nakden ödemek zorundadırlar.


6-Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiğinde isteyen alıcıya bir örneği gönderilir. Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/16749 E. Sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İİK. 126)

ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. B: 34240


İlan için tıklayın



Geri Dön