25 / 04 / 2024

ÖİB'den Ankara, Muğla, Aydın ve Mersin'de satılık arsa!

ÖİB'den Ankara, Muğla, Aydın ve Mersin'de satılık arsa!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara, Muğla, Aydın ve Mersin'de bulunan 6 adet arsayı satış yöntemi ile özelleştirilecek



Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara, Muğla, Aydın ve Mersin'de bulunan 6 adet arsa özelleştirilecek. 


- Muğla İli, Bodrum ilçesi Gölköy, 423 nolu parselde bulunan 678 bin 963 metrekarelik yüzölçümlü arsanın geçici teminatı 5 milyon TL, tanıtım ve dokümanı ve ihale şartnamesi bedeli 3 bin TL olarak belirlendi. Arsanın son teklif verme tarih ve saati 03.07.2012 saat 17:00 olarak açıklandı.


- Aydın ili, Didim ilçesi, Didim Mahallesi 2534 Ada, 1 nolu parselde bulunan 31 bin 921 metrekarelik yüzölçümlü arsa ve üzerindeki tatil köyü 1 milyon TL geçici teminat ile satılıyor. Tanıtım ve dokümanı ve ihale şartnamesi bedeli 750 TL olarak açıklandı. Son teklif verme tarihi 03.07.2012 saat 17:00 olarak belirlendi.


-  Ankara  ili, Gölbaşı ilçesi, Gökçehöyük Mahallesi 115.970 Ada, 67 nolu parselde bulunan 536 bin 84 metrekarelik yüzölçümlü tarla için son teklif verme tarihi 03.07.2012 saat 17:00 olarak belirlendi. Arsanın geçici teminatı 300 bin TL, ihale şartnamesi bedeli ise 500 TL.


- Mersin ili, Anamur ilçesi, Kocadut Köyü 209 Ada, 4 nolu parselde bulunan 274 bin 764 metrekare ve 218 Ada, 1 nolu parselde bulunan 40 bin 111 metrekare yüzölüçlü arsaların geçici teminatı 250 bin TL olarak belirledi. Tanıtım ve dokümanı ve ihale şartnamesi bedeli ise 500 TL. Son teklif verme tarihi 03.07.2012 saat 17:00.


- Mersin ili, Tarsus ilçesi, Şehitisak Mahallesi 814 Ada, 3 nolu parselde bulunan 2 bin 455 metrekare yüzölçümlü arsa ve üzerindeki taşınmazın geçici teminatı 250 bin TL olarak açıklandı. 03.07.2012 saat 17:00 son teklif verme tarihi olarak belirlenirken; tanıtım ve dokümanı ve ihale şartnamesi için 500 TL ödeniyor.


1)    İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilir.

 

2)    Satışa konu taşınmazlardan birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla taşınmaz için de teklif verilebilir. Verilen teklifler herhangi bir şartı içeremeyeceği gibi birden fazla teklif verilmesi halinde bu teklifler birbiriyle ilişkilendirilemez.

 

3)    İhalelere gerçek veya tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilirler. Teklif sahiplerinden ihaleye katılabilmek için yukarıdaki tabloda belirtilen tutarlarda geçici teminat olarak nakit veya banka teminat mektubu alınacaktır.

 

4)    İhaleye katılabilmek için yukarıdaki tabloda belirtilen son teklif verme tarih ve saatine kadar İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı alınması zorunludur. İhale konusu taşınmazlar için İdareden temin edilen İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı karşılığı olarak ödenen bedel her ne suretle olursa olsun iade edilmez.

 

5)    Satışa konu taşınmazlar hakkında hazırlanan İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanları;

-     Halkbank A.Ş. Kamu Kurumsal Şubesi/ANKARA nezdinde bulunan TR**********************06 no.lu Özelleştirme Fonu Vadesiz Satış ve Temettü Gelirleri Türk Lirası,

-     T.C. Ziraat Bankası Merkez Şubesi/ANKARA nezdinde bulunan TR**********************04 no.lu Özelleştirme Fonu Vadesiz Türk Lirası

-     Vakıfbank A.Ş. Merkez Şubesi/ANKARA nezdinde bulunan TR**********************67 no.lu Özelleştirme Fonu Vadesiz Türk Lirası

hesaplarından birine yukarıdaki tabloda belirtilen tutarlar, birden fazla teklif verilmesi halinde her biri için ayrı ayrı yatırılarak, “Satışa Konu taşınmazın İsmi, İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı bedeli” ifadesini içerir şekilde üstünde ihaleye katılacak olan gerçek kişi veya tüzel kişi veya Ortak Girişim Grubunun adının veya üyelerinden birinin isminin de açıkça belirtildiği dekont karşılığında İdarenin aşağıda belirtilen adresinden temin edilebilir.

 

6)    Teklifler Türk Lirası olarak alınacak ve ihale Türk Lirası üzerinden sonuçlandırılacaktır.

Teklifler peşin veya vadeli olarak verilebilir.

İhale bedelinin vadeli olarak ödenmesi talep edildiği takdirde;

Asgari %20 (yüzdeyirmi)’si Varlık Satış Sözleşmesi imza tarihinde peşin, bakiye anapara borcu ise azami 12 (oniki) ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 48 (kırksekiz) ayda ve eşit taksitlerle, bakiye anapara borcu üzerinden vade tarihleri itibariyle hesaplanacak vade farklarıyla birlikte ödenecektir. Satış bedelinin vadeye bağlanan tutarına, Varlık Satış Sözleşmesi imza tarihinden itibaren yıllık %10 (yüzdeon) oranında basit faiz uygulanacak olup, faiz ödemeleri anapara ödemeleri ile aynı tarihte yapılacaktır.

 

7)    Teklifler, İhale Şartnamesinde belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanıp, yukarıdaki tabloda belirtilen son teklif verme tarih ve saatine kadar İdarenin aşağıda belirtilen adresine elden teslim edilecektir. Son teklif verme tarih ve saatinden sonra İdareye intikal edecek teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

8)    İdare, ihale işlemlerini 4046 sayılı Kanun çerçevesinde yürütmektedir. Özelleştirme işlemleri 2886 sayılı İhale Kanunu ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa tabi olmayıp İdare ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta ve teklif verme süresini uzatmakta serbesttir.

 

9)    İhale konusu taşınmazların yabancı uyruklu gerçek kişiler, yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketleri ve yabancı yatırımcıların Türkiye’de kurdukları veya iştirak ettikleri tüzel kişiliğe sahip şirketlere satışı yürürlükteki Doğrudan Yabancı Yatırımlar mevzuatı ve Tapu Kanunu ile ilgili mevzuat hükümlerine tabidir. Bu kişiler taşınmaz edinmelerinin mümkün olup olmadığını önceden araştırmakla yükümlüdürler. İhaleyi kazanmaları halinde bu kişilerden en kısa sürede gerekli işlemleri yapmaları istenir.

 

10)   Özelleştirme işlemleri; 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 4108 sayılı Kanunla değişik geçici 12. maddesi gereğince Katma Değer Vergisinden ve 4046 sayılı Kanunun 27. maddesi gereğince her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır.

 


T.C. BAŞBAKANLIK

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı

Ziya Gökalp Cad. No: 80 Kurtuluş / ANKARA / TÜRKİYE

Tel: 312 / 585 84 52 /585 84 53/585 84 54 Faks: 312 / 585 83 54 

http://www.oib.gov.tr


Sinem ÖZTÜRK/Emlakkulisi.com


Geri Dön