20 / 04 / 2024

Pendik Dolayoba'da 1.6 milyon TL'ye satılık dükkan!

 Pendik Dolayoba'da 1.6 milyon TL'ye satılık dükkan!

Pendik Dolayoba'da bulunan dükkan 1 milyon 615 bin TL'ye satılacak. Satış, 2 Temmuz Salı günü 14:00-14:10 saatleri arasında yapılacak



İlan şöyle;


 


PENDİK 1. ( SULH HUKUK MAHKEMESİ ) SATIŞ MEMURLUĞU 

2011/9 Satış


GAYRİMENKUL ACIK ARTTIRMA İLANI


İzalei şuyuu suretiyle satışına karar verilen Pendik Dolayoba, 16 pafta, 289 parsel sayılı 511 m2 miktarlı bahçeli kargir 5 dükkan vasıflı taşınmazın üzerindeki muhtesatlar ile birlikte icra iflas kanunu hükümlerine tevfikan açık arttırma suretiyle satılacaktır,


GAYRİMENKULUN EVSAFI


Satışa konu taşınmaz İstanbul ili Pendik ilçesi, Altkaynarca mahallesi tapuda 16 pafta, 289 parselde bulunmaktadır. Taşınmaz sınırlan geometrik şekil olarak üçgen şekline benzediği, İstanbul -  Ankara  otoyolu kenarında bulunmaktadır. Parsel içerisine yapılmış binalar komşu parsellere, komşu parseldeki yapılarında dava konusu taşınmaza tecavüzleri vardır. Parsel üzerinde bulunan binalar iki katlı, dört katlı ve be? katlıdır. Binalar betonarme karkas yapı tarzında yapılmıştır. 2 katlı binanın zemin katlarında 4 adet dükkan bulunmaktadır. Bu dükkanlar otobüs işletmeciliği olarak kullanılmaktadır. Dükkanların zeminleri seramik kaplıdır. Duvarlar plastik boyalıdır. Yapının toplam zemin alanı 200 m2 olarak belirlenmiştir.Binada kullanılan malzeme, işçilik ve konumları itibariyle binaların Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Mimarlık Hizmetleri esas sınıfı 3.smıf A Grubudur. Bu iki katlı binaların bitişiğinde 4 ve 5 katlı binalar bulunmaktadır.İşyeri ve dükkan olarak kullanılan binalar betonarme karkas olarak yapılmış olup, kullanılmaktadır. Yapı yaklaşık alana 1500 m2 dir. Mevcut binaların bitişiklerinde bulunan 1520- 1521- 1522 nolu parsellere tecavüzleri bulunmaktadır. Mevcut binaların toplam inşaat alanı 1700 m2 dir. Taşınmazın çevresi bitişik nizam konut ve işyeri olarak gelişmiş ve oluşmuştur. Çevresindeki binalar 3-4-5 katlı oldukları anlaşılmıştır. Pendik Merkezine uzak konumda olup ulaşımı kolay ve belediye hizmetlerinden istifada edebilmektedir. Ankara- İstanbul oto yolu üzerindedir.


GAYRİMENKULUN İMAR DURUMU:


Pendik Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 09/06/2011 tarihli imar durum belgesinde parselin 16/05/2008 - 23/10/2009 TFli Pendik Merkez Revizyon uygulama imar planında kısmen yok, kısmende 5/A-/3{0.15-0.25/1.25) Yapılanma şartlarında konut alanında kalmaktadır.


GAYRİMENKULUN MUHAMMEN KIYMETİ:


Pendik I. Sulh Hukuk Mahkemesinin 2011/1268 esas 2012/505 karar sayılı 11/04/2012 tarihli kesin ilamına göre üzerindeki muhtesatlar ile birlikte toplam değeri 1.614,060,OÛTl’dir.


SATIS ŞARTLARI:


1-1. satışı 024)7/2012 günü saat 14.00’den 14.10!a kadar Pendik Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60 mı ve rüçhanlı alacaklılar, varsa alacaklan mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla gayrimenkulun 12/07/2012 günü aynı saatte aynı yerde 2.artırmaya çıkarılacaklardır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadarki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklarının toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarının geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinden 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu, tapu harç ve masrafları ve K.D.V .si alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir) Bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dahil olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylanmadan hariç bırakılacaklardır.


4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki Mtan ve diğer zararlardan ve avnca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak bu farkı ve teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ita tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/9 sayılı satış dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 17/05/2012



Basın No:32544



İlan için tıklayın



Geri Dön