26 / 04 / 2024

Tuzla Levent Sitesinde icradan 90 bin TL'ye satılık bina!

 Tuzla Levent Sitesinde icradan 90 bin TL'ye satılık bina!

Tuzla İcra Müdürlüğünden Levent sitesinde bulunan bina 90 bin TL'ye satılacak. Satış,25 Haziran Pazartesi günü 14:00-14:15 saatleri arasında yapılacak



İlan şöyle ;


TAŞINMAZ AÇIK ARTTIRMA İLANI TUZLA İCRA MÜDÜRLÜĞÜ


DOSYA NO: 2011/835 Tal.


Bir borçtan dolayı ipotekli olan ve aşağıda tapu kaydı, cinsi, imar durumu, önemli özellikleri ve muhammen bedelli belirtilen taşınmazın açık arttırma suretiyle satılarak paraya çevrilmesine karar verilmiştir. Satış ilanı ilgililere tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebliğ yapılamayanlar ile adresleri yetersiz olanlara işbu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.


TAPU KAYDI: İstanbul İli, Tuzla ilçesi Merkez mahalle Tahaffuzhane mevkii, 117 cilt, 11550 sayfada kayıtlı, 6 Pafta, 4953 parsel sayılı Ana Taşınmaz Nitelik: Arsa olan, 620,00 m2 yüz ölçümlü, 10000/120000 arsa paylı, kat irtifakı, Bodrum kat 2 no'lu bağımsız bölüm mesken vasıflı taşınmaz.


TAŞINMAZIN NİTELİĞİ VE HALİ HAZIR DURUMU: Satışa konu taşınmaz; İstanbul ili Tuzla ilçesi Postane mahallesi Akça sokak no: 6 Levent sitesi adresinde olup Tuzla sahile 200 m, İTÜ Denizcilik Fakültesine yaklaşık 550 m, Tuzla İDO iskelesine yaklaşık 1550 m mesafede, sosyal donatı alanlarının ayrıldığı, yapılaşmanın oldukça düzgün gerçekleştiği daha çok villa türü sitelerin bulunduğu Mercan adası olarak bilinen bölgede farklı parsellerde konuşlandırılmış, 34 villa 14 blok toplam 144 bağımsız bölümden oluşan Levent Sitesi olarak bilinen site içerisindedir. Bina; bodrum+zemin+2 normal katlı betonarme karkas bir binadır. Taşınmaz; zemine oturan teraslı irtibatlı mutfak, zemine oturan terasla irtibatlı salon, 2 oda, takım klozetli banyo, zemine oturan teras tertibinde yaklaşık brüt 90 m2 alanlıdır. Taşınmazda kuru hacimlerin tabanı ahşap parke kaplı, ıslak hacimlerin tabanı seramik kaplıdır. Binanın ortak merpeni ile irtibatı kesilmiş olan taşınmaza giriş salondan yapılmaktadır. Zemine oturan terasa irtibatı sağlayan doğramaları PVC, diğer pencereleri ahşap doğrama olan taşınmaz oldukça bakımsız durumdadır. Taşınmaz tüm alt yapı hizmetlerinden faydalanmaktadır.


TAŞINMAZIN İMAR DURUMU: Tuzla Belediyesi imar ve Şehircilik Müdürlüğünün 25.01.2011 tarih 1344 sayılı yazısında; satışa konu taşınmazın; 11.05.1998 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Tuzla Plan Tadilinde kısmen yol, kısmen 3/A- 2/3 KAKS:N/0,40 yapılanma şartında konut alanında kaldığı belirtilmektedir.


MUHAMMEN DEĞERİ: 90.000,00 TL (Doksan bin Türk Lirası)


SATIŞ ŞARTLARI:


1.Satış 25/06/2012 Pazartesi günü, saat: 14:00’den 14:15’e kadar Tuzla icra Müdürlüğünde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetinin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 05/07/2012 Perşembe günü aynı yer ve saatlerde 2. arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayrimenkul en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakları toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2.Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi (TL) veya milli bir bankanın bu miktarı havi(kesin ve süresiz dosya numarası yazılarak) teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. % 1 KDV, damga vergisi, tapu alım harcı ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, tapu satım harcı ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.


3.İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususi, ile faiz ve masraf dahil olan iddialarının dayanağı belgeleri ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile, sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


4.ihaleye katılıp da daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri, teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan, diğer zararlardan ve temerrüt faizinden müteselsilen mesuldürler, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak ve varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5.Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görmesi için, dairede açık olup, masrafı verildiğinde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6.Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda numarası yazılı dosya, numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur. 14/05/2012


(ic.İf.K.126)  İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.



Tebliğ yapılamayan ilgililere İİK.nun 126 ve 127. mad. göre ilanen tebliğ olunur. 


Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr'de


İlan için tıklayın






Geri Dön