19 / 04 / 2024

IHG Türkiye'deki otel sayısını 11'e çıkardı

IHG Türkiye'deki otel sayısını 11'e çıkardı

Intercontinental Hotels Group (IHG), Türkiye'deki otel sayısını 11'e çıkarırken, Hotel Indigo ve Holiday Inn Express markalarını da yıl sonuna kadar getirecek



IHG Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Kirk Kinsell, "Türk yatırımcılardan çok talep görüyoruz. Türkiye'ye getireceğimiz Holiday Inn Express ve Hotel Indigo markalarıyla daha da büyümek istiyoruz" dedi.

INTERCONTINENTAL, Holiday Inn, Crowne Plaza gibi markaları bünyesinde bulunduran İngiliz otel yönetim ve franchise şirketi InterContinental Hotels Group (IHG), Türkiye'de büyüme stratejisi izlerken, yeni otel markalarını da getirecek. Grup, Hotel Indigo ve Holiday Inn Express'i de Türkiye'ye getirme planları yapıyor. IHG Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Kirk Kinsell, İstanbul Bayrampaşa'da bu yıl açılacak Holiday Inn ve Crowne Plaza'yla Türkiye'de 11 otele ulaşmış olacaklarını belirterek, "Türkiye'deki otellerimizin 9'u franchise. İki yeni otel ise işletme olacak.  Türkiye'ye getireceğimiz Holiday Inn Express ve Hotel Indigo markalarıyla daha da büyümek istiyoruz" dedi.
İlk hedef büyük şehirler
Hotel Indigo markası için ilk etapta İstanbul'da fırsatlara bakacaklarını dile getiren Kinsell, şunları söyledi: "Butik otel tarzından hoşlananlara hitap edecek. Bunu talep edecek diğer şehirlere de götürebiliriz. İstanbul ve  Ankara  ana hedef pazarlar olacak. Türkiye'nin güzel resort destinasyonları var. Ama bu bölgeler önceliğimiz değil. Biz otel grubu olarak resort, eğlence ve iş konseptinin hepsini bünyemizde bulunduruyoruz."
Var olan oteller dışında yeni lokasyonlara da baktıklarını dile getiren Kinsell, şöyle konuştu: "Diğer şehirlere de bakıyoruz. Türkiye'de iyi temsil ediliyoruz. Intercontinental için ana lokasyonları araştırıyoruz. Holiday Inn, Holiday Express ve Crowne Plaza markalarına da odaklanacağız. Bu yıl sonuna kadar Indigo ve Express markalarını da Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Türkiye'ye başka markalar da girdi. Biz bundan etkilenmedik, rekabeti seviyoruz. Türkiye'deki varlığımız açısından güvende hissediyorum."
İlki Ceylan Intercontinental
Kirk Kinsell, Türkiye'de 15 yıldır faaliyette olduklarını anımsatarak, geçen dönemi şöyle değerlendirdi: "İstanbul'da Ceylan Intercontinental'le Türkiye pazarına girdik. Bu işbirliği çok iyi oldu. Burada iyi bir temsilimiz var. Türkiye'de önemli potansiyel görüyoruz. Asya ve Avrupa açısından önemli bir geçiş yolu. Krizden diğer ülkeler gibi çok fazla etkilenmedi. Özellikle İstanbul'da son dönemde çok otel açıldı. Farklı seçenekler var. Burada uluslararası markalar için büyüme fırsatı var."
Türk turizm sektörünü de değerlendiren Kirk Kinsell, "Sektör çok sağlıklı büyüyor. Geçen yıl zor bir yıl olmasına karşın Türk turizmi büyüdü. Avrupa'da kriz olduğu için bazı ülkelerin turistleri Türkiye'ye kaydı. Yeni müşteriler çekti. Ortadoğu'da da pazar büyüdü" dedi.

100 ülkede 4400 oteli var
IHG oda sayısı bakımından dünyanın en büyük otel gruplarından biri durumunda. Sahip olduğu, işlettiği, finanse ettiği veya franchise hakkına sahip olduğu yaklaşık 4 bin 400 otelde, 640 bine yakın odası var. 100 ülkede hizmet veriyor. InterContinental Hotels, Hotel Indigo, Crowne Plaza, Holiday Inn, Holiday Inn Express, Staybridge Suites ve Candlewood Suites gibi markaları bünyesinde bulunduruyor. 47 milyon üyesi olan otel sadakat programı Priorty Club Rewards yöneticiliğini de yürütüyor.

Otelcilikte fırsat Türkiye gibi ülkelerde
TÜRKİYE'deki otellerinde doluluk oranlarının her zaman yüksek olduğunu dile getiren Kirk Kinsell, şunları söyledi: "Yüzde 100 doluluk her zaman para kazanmanın en verimli formu değil. Bizim ilk hedefimiz misafirlerin iyi deneyimlerle ayrılması. Yatırımların maliyetinin en kısa sürede döndürülmesi. Almanya, İngiltere gibi ülkelerde çok büyük oteller var. Rusya, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere bakıyoruz.
Üç bin otelle dünyadaki en büyük otel zincirlerinden biriyiz. Türkiye'de de dünyadaki deneyimimizi sunmak istiyoruz." 

Ceylan'la anlaşmayı 15 yıllığına yeniledi
IHG'nin Türkiye'deki ilk oteli olan İstanbul'daki Ceylan Intercontinental'in Genel Müdürü Fatih Şenuslu, grubun 15 yıl önce Ceylan Intercontinental'le Türkiye pazarına girdiğini belirterek, "Biten sözleşmemizi yeniden on beş yıl daha uzattık. Otelimizin doluluğu geçen yıl yüzde 85'lerdeydi. Bu yıl da benzer doluluk hedefliyoruz. Ciromuz geçen yıl 35 milyon Euro'ydu. Bu rakamın üstüne çıkmak istiyoruz. İş toplantıları konusunda lokasyon açısından ilgi görüyoruz. İstanbul'da lokasyonu en iyi otellerden biriyiz" dedi.

Ödül töreni ilk kez Türkiye'de düzenlendi
INTERCONTINENTAL Hotels Group (IHG), Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki otellerinin performanslarına göre 20 dalda 91 ödülün sahiplerini bulacağı töreni bu yıl ilk kez Türkiye'de, Ceylan Intercontinental İstanbul'da düzenledi. Otel, Kalite Mükemmellik Ödülü ve Risk Yönetimi Mükemmellik Ödülü'nü kazandı. IHG otellerinin
genel müdür ve sahiplerinden oluşan yaklaşık 100 yöneticinin katılımıyla gerçekleşen törene IHG Onursal Başkanı David Webster de katıldı.
Hanife Baş / Hürriyet


Geri Dön