29 / 03 / 2024

Ihlamur Konağı yaşlılara evde bakım hizmeti vermeye başladı!

Ihlamur Konağı yaşlılara evde bakım hizmeti vermeye başladı!

Yaşamkent’ te ‘’Bir Gülüşün Yeter’’ sloganıyla kapılarını açtığı ilk günden beri yenilikçi uygulamalarıyla dikkati çeken Ihlamur Konağı, şimdi de yaşlılara evde bakım hizmeti vermeye başladı...



Yaşamkent’te ‘’Bir Gülüşün Yeter’’ sloganıyla kapılarını açtığı ilk günden beri yenilikçi uygulamalarıyla dikkati çeken Ihlamur Konağı, şimdi de yaşlılara evde bakım hizmeti vermeye başladı. 

Ihlamur Konağı Yaşlı Bakım Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Hayriye Sungur, yaşlı insanların aslında bağımsızlıklarını korumak istediklerini, sanılanın aksine çocuklarından ayrı yaşayan yaşlıların kendilerini ihmal edilmiş hissetmediklerinin altını çizdi.


Yaşlıların, bakım evlerinde de mutlu olabildiklerini anlatan Sungur, ‘’Bunun için yaşlıların, kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri gerekir. Ihlamur Konağı projesi, yaşlıların kendi evlerinde bile bulamayacakları konforu sunma amacıyla hayata geçirildi. 12 bin metrekarelik alanda konumlanan binamız daha temel atma aşamasındayken, yaşlıların ihtiyaçları göz önüne alınarak dizayn edildi.  (Bir gülüşün yeter) sloganıyla kapımızı açarken,  yaşlılarımıza sağlıklı ve mutlu yaşam olanağı sunmayı hedefledik’’ dedi.

Kısa sürede karşılaştıkları ilginin, hizmetlerini çeşitlendirmeye yönelttiğini anlatan Sungur, ‘’Ihlamur Konağı’nda verdiğimiz hizmeti beğenmelerine rağmen, yaşlı yakınlarına evde bakmak isteyen aileler olduğunu gördük. Özellikle yatağa bağımlı, engelli, kanser ya da kas hastalıkları gibi kronik rahatsızlığı bulunan yaşlıların yakınlarından gelen talep doğrultusunda Ihlamur Konağı’nda sunulan kaliteli hizmeti, yaşlılarımızın ayağına götürmeye karar verdik. Özel eğitimli, nitelikli personel ile evlere götürdüğümüz hizmetler, her geçen gün daha fazla talep görmeye başladı’’ dedi.

Sungur, evde bakım hizmeti veren ekipte sağlık personelinin yanı sıra temizlik elemanlarının da yer aldığını vurgulayarak, ‘’Bu hizmetimiz kapsamında yaşlılarımızın sağlık kontrolleri ve her türlü sağlık uygulamaları ev ortamında sağlanıyor. Tansiyon ölçme, serum takma, enjeksiyon yapma hizmeti verilirken, istenirse yaşlılarımızın kan tahlillerini de yaptırabiliyoruz. Temizlik ekiplerimiz de yaşlı bakımının sağlıklı ortamda yapılabilmesi için gerekli şartların sağlanması için çaba sarf ediyorlar’’ diye konuştu.

Sungur, evde bakım hizmetini talep doğrultusunda günübirlik ya da düzenli olarak her gün verebildiklerini sözlerine ekledi.

Ihlamur Konağı’nda, kendi bakımını karşılayabileceklerin yanı sıra alzheimer, demans, MS, felçli ve yatağa bağımlıyaşlılara da hizmet veriliyor. 5 yıldızlı otel konforuna sahip odalarda tek ve çift kişilik yataklar mevcut. Ihlamur Konağı’nda felçli, yatağa bağımlı yaşlıların bakımlarının yapılacağı yoğun bakım üniteleri, fizik tedavi ünitesi ve havuzu da bulunuyor.



Geri Dön