16 / 04 / 2024

İhlas Marmara Evleri'nde 200 bin TL'ye! İcradan!

İhlas Marmara Evleri'nde 200 bin TL'ye! İcradan!

Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi, Yakuplu Köyü, 302 ada, 1 parselde yer alan İhlas Marmara Evleri A4 blok 17 nolu konutu satışa sunuyor



Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

BÜYÜKçEKMECE 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
TAşžINMAZ MAL AçIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2008/1587 Talimat

Satılmasına Karar verilen Taşınmazın Cinsi ve özellikleri

TAPU KAYDI: İstanbul İli, Beylikdüzü ilçesi, Yakuplu köyü 302 Ada 1 Parsel A-4 blok 17 nolu Bağımsız Bölüm.
NİTELİKLERİ: Satışa konu taşınmaz: tapuda Yakuplu köyü 302 ada 1 parsel kayıtlı A-4 blok. 7. kat, 17 Bağımsız bölüm nolu meskeni olup, adres olarak ihlas Marmara Evleri 1. kısım yerleşim alanı içerisinde yer alan A4 blok 7. kat 17 nolu dairedir. Yerinde yapılan incelemede dairenin plan itibariyle; girişte hol, hole açılan salon ve karşısında mutfak devamında koridor; koridor üzerinde küçük tuvalet, 3 yatak odası, banyo tuvalet, ebeveyn banyosu, salon, mutfak, iki balkondan ibaret olduğu tesbit edilmiştir. Dairenin giriş kapısı mobilya kapı, oda kapıları Amerikan kapı. doğramaları PVC. camları ısıcam. ıslak alanlar seramik, zeminler halı. duvarlar saten boya. giriş asma tavan, ta-vanlar kartonpiyerdir. Kalite mutfak, banyo, işçilik ve malzeme şartıyla inşa edilmiştir. Asansörlü ve kombilidir. Brüt 116 m2 kullanım alanına sahiptir. Daire kombi ile ısıtılmakta olup yakıt olarak doğalgaz kullanılmaktadır. Sitenin ortasında yer alan çarşıya yürüme mesafesindedir. Taşınmaz, ihlas Marmara Evleri olarak bilinen toplu konut alanı içerisinde yer almaktadır. Ambarlı yolu ile Yakuplu istanbul üst yol bağlantısı düşünüldüğünde; yerleşim alanının solda 1. kısımda kalmaktadır. İstanbul'un önemli banliyolarından birini teşkil eden Beylikdüzü ile doğrudan irtibatlıdır, toplu taşım araçları yönünden geniş imkana sahiptir, yakın çevresinde Migros. Carrefour, Kiler gibi büyük alışveriş mağazaları, aynı bölgede ülkenin önemli çok sayıda sanayi kuruluş ve firmaları faaliyet göstermektedir, site içerisinde çarşı. cami. okul. sosyal tesisleri park çocuk oyun alanları ve yeşil alanları bulunmaktadır. Prim yapan bir projede, ana yola yakın konumda olduğu bilirkişi raporunda belirtilmiştir. Ayrıca Taşınmaz kaydında BEDAşž lehine 99 yıllığı 1-TL'den Kira şžerhi mevcuttur. Taşınmaz işbu kira şerhi ve B.çekmece Asliye Hukuk mah.nin 09/10/1990 gün ve 1990/171 sayılı dosyası ile dava açıldığına dair şerh mevcut olup taşınmaz işbu şerhler ile birlikte satışa çıkarılmıştır.

İMAR DURUMU: Dosyasında mevcut Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'nın 09.12.2010 tarih ve 5545 sayılı yazısı ile 16.02.2004 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Yakuplu Revizyon Uygulama imar Planlarında Konut Alanında kalmakta olup, blok Nizam, E; 1.25, H: 9 kat olarak planlandığı belirtilmiştir.

KIYMETİ: 200.000,00 TL
Birinci Satış günü: 18/03/2011 -11:00-11:10 Saatleri arasında
İkinci Satış günü : 28/03/2011 -11:00-11:10 Saatleri arasında

Büyükçekmece 3.icra Müdürlüğü Adresinde

1) - Açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla Yukarıda yazılı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. İkinci satış gününün resmi tatile rastlaması halinde ikinci satışın tatili izleyen ilk iş günü aynı yer ve saatte yapılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edile-memişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2)- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %'20'si oranında nakit veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir. Satıştan doğan Yüzde 1 KDV ile 1/2 tapu harç ve masrafları Alıcıya. 100,00 TL için Yüz.de 2 aşan kısım için Yüzde 1 Tellaliye resmi borçluya ait olacaktır. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir

3) -İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.

4)- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark. varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5)- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6) -Satışa iştirak edenlerin şžartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (İc. İfl. K. 126)

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik Örnek No. : 27
Adlarına tebligat yapılamayan ilgililere gazete ilanı tebligat verine geçerlidir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön