29 / 03 / 2024

İhlas Vakfı tarafından yaptırılan Tokat öğrenci yurdu açıldı!

İhlas Vakfı tarafından yaptırılan Tokat öğrenci yurdu açıldı!

İhlas Vakfı tarafından dört yıldızlık otel kalitesinde 7 katlı ve 105 öğrenci kapasiteli inşa edilen yurdun her odası 3 ile 4 kişi kalacak şekilde tasarlandı.



İhlas Vakfı’nın 33. yurdu Tokat’ta Ahmet Ünal Yükler Öğrenci Yurdu olarak törenle hizmete açıldı.

Tokat Bedestenlioğlu Mahallesi’nde 2010 yılında temeli atılan İhlas Vakfı Ahmet Ünal Yükler Öğrenci Yurdu Ömer Derin Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Şener ile vakıf üyelerinin üstün gayretleri ve Tokat Yurt Müdürü Ali Osman Koç’un geceli gündüzlü çalışmalarıyla dört yıldızlı otel kalitesinde hizmet verecek şekilde inşa edildi. 7 katlı ve 105 öğrenci kapasiteli yurdun her odası 3 ve 4 kişi kalacak şekilde tasarlandı. Yine her oda da duşa kabin klozet ve lavabolar konularak öğrencilerin rahat etmesi sağlandı. spor salonu, konferans salonu, kütüphane, etüt odaları, bilgisayar odaları ile kafeteryanın da bulunduğu yurt İhlas Vakfının 33. yurdu olarak düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı.


Yurdun açılış töreninde konuşma yapan Ömer Derin Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Şener, insana yatırım yapma gayesi ile yola çıktıklarını kaydetti. Vatanına, milletine, manevi değerlerine bağlı gençler yetiştirme arzusunda olduklarını ifade eden Şener, “Buradan yetiştireceğimiz gençler yarının Türkiye’sini idare edecek insanlar olacak. Bu bir hayal mi hayır değil. Benim 50 yıllık eğitim geçmişim var. Yetiştirdiğimiz insanlardan milletvekilleri, birçok bakan, sonunda bir başbakan ve seçilmiş bir cumhurbaşkanı çıktı. Şimdi bundan bir öğretmen için bunda daha zevkli bir mazhariyet olabilir mi? Dolayısı ile buralardan da biz böyle insanlar yetiştirebilecekleri kanaatindeyiz” dedi.


Daha sonra kürsüye gelen İhlas Vakfı Baş Müşaviri Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, yurt hizmetini şerefli bir hizmet olduğunu kaydetti. Üniversitede okuyan öğrencinin yurdu evi gibi gördüğüne işaret eden Ayvallı, “Buradan ailelerine, milletimize, memleketimize çok faydalı insanlar yetişecektir. Yurda ismi verilen merhum Ecz. Ahmet Ünal Yükler akrabam olur, yakın dostumuz idi. Hayırsever, cömert bir insandı. Böyle bir yurdun yapılıp onun ismine tahsis edilmesine çok sevindim” diye konuştu.


Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu konuşmasında böylesine bir yurdun Tokat’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Bu yurtlardan dinini, milli ve manevi duygularını her anlamda yaşayacak gençlerin yetişeceğini ifade eden Başkan Eroğlu, “ ‘Öğrenci garibandır, ailesi ne kadar zenginde olsa zekat dahi düşer’ derler. Onun için buraya gelecek öğrenciler bizlerin emaneti olacak. Buradan ben inanıyorum ki manevi duyguları yüksek kardeşlerimiz yetişecek. Bizler de Tokat’ta onların bir ağabeyi olarak elimizden ne geliyorsa maddi ve manevi olarak onların yanlarında olacağız” şeklinde konuştu.


Ömer Derin Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Şener’e günün anısına plaket takdim eden Vali Can, İhlas Vakfı ve bu hizmet kervanını başlatan İhlas Holding’in kurucusu merhum Enver Ören, adına yurt yapılan Ahmet Ünal Yükler yaptıkları güzel hayırlı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek konuşmasına şöyle devam etti: “Bu müessese hayırlı bir müessese. Dalları göğe erişmiş devamlı taze yemiş veren bir müessese haline gelecek. Buna emek veren herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”


Konuşmaların ardından yapılan duayla kurdele kesilerek yurdun açılışı yapıldı. Yurdun açılış törenine Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İhlas Vakfı Baş Müşaviri Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Ömer Derin Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Şener, İhlas Vakfı Yurt İnşaatları Koordinatörü Tahsin Ekinci, Ömer Derin Vakfı Müdürü Numan Yükler, İhlas Pazarlama Samsun Bölge Müdürü Ahmet Kadem Kaptı, İhlas Pazarlama Tokat Bölge Müdürü Halil Güleroğlu, Agit Geylani, Abidin Arvas, Seyit Ender Arvas, Hüseyin Kor, Halit Selçuklu, Şaban Çakır, Tarık ve Hamza Yükler ile çok sayıda davetli katıldı.


Tokat’ta hizmete giren öğrenci yurdunun en büyük sponsoru olan Ömer Derin Vakfı bütün imkanlarını seferber ederek yurt inşaatının 3 sene gibi kısa bir zamanda içerisinde hizmet verme noktasına getirdi. Öğrenci yurduna, yurt arsasının alınması ve yurdun temelinin atılıp yapılmasında büyük emeği geçen Ömer Derin Vakfı eski mütevelli Heyet başkanı merhum Ahmet Ünal Yükler’in ismi verildi. Merhum Ahmet Ünal Yükler, vakfın kurucusu merhum Ömer Derin in yeğeni olup, eczacılık yapmakta idi.


Milliyet 


Geri Dön