28 / 03 / 2024

İhraçcı nedir?

İhraçcı nedir?

Gayrimenkul sertifikası ihracı,gayrimenkul sertifikalarının ihraççılar tarafından çıkarılıp, halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin satışı oluyor. Peki, ihraçcı nedir?



Gayrimenkul sertifikası, ihraççıların inşa edilecek veya edilmekte olan gayrimenkul projelerinin finansmanında kullanılmak üzere ihraç ettikleri, gayrimenkul projesinin belirli bağımsız bölümlerini veya bağımsız bölümlerin belirli bir alan birimini temsil eden nominal değeri eşit sermaye piyasası aracı olarak tanımlanıyor.


Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tebliğ ile gayrimenkul sertifikalarında bazı değişiklikler yapıldı. Böylece gayrimenkul sertifikası ile evin 1 metrekaresi alınabilecek.


Yapılan düzenlemeler ile, bu sertifikaların Kentsel Dönüşüm projelerinde de kullanılmasına imkan sağlandı. Aynı zamanda  TOKİ  de gayrimenkul sertifikası ihraç edebilecek. 


Gayrimenkul sertifikası ihracı nedir?

İhraç, gayrimenkul sertifikalarının ihraççılar tarafından çıkarılıp, halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin satışı oluyor.


İhraçcı nedir?

İhraççı, gayrimenkul sertifikası ihraç eden veya ihraç etmek üzere Kurula başvuruda bulunan anonim ortaklıklar ile kendi mevzuatları uyarınca sermaye piyasası aracı ihraç etmeye yetkili kamu kurum ve kuruluşlarını ifade ediyor.




Gayrimenkul sertifikası nasıl alınır?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön