25 / 04 / 2024

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası dilekçesi!

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası dilekçesi!

Taşınmaz mal kira sözleşmeleri bildirim yolu ile ve dava yolu ile feshedilebiliyor. Peki, ihtiyaç nedeniyle tahliye davası nasıl açılır? İşte müracaatta gerekli olan ihtiyaç nedeniyle tahliye davası dilekçesi...



İhtiyaç nedeniyle tahliye davası dilekçesi!

Taşınmaz mal kira sözleşmeleri bildirim yolu ile ve dava yolu ile feshedilebiliyor. Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. 


Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


Ancak kiracının taşınmazdan tahliyesinin dava yoluyla istenebilmesi için haklı gerekçelerin meydana gelmiş olması gerekiyor.


Kiraya veren, kira sözleşmesini;

1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,


2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise,


belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebilir.


İhtiyaç nedeniyle tahliye dilekçesi:



................ MAHKEMESİNE

            İSTANBUL

 

DAVACI                  :.......         

VEKİLİ                  :.......      

DAVALI                  :.......

KONU                    : İhtiyaç Nedeniyle Tahliye

 

DAVA DEĞERİ      : Bir yıllık Kira Bedeli .......

 

AÇIKLAMALAR   :1-Davalı, müvekkilimize ait ....... adresindeki apartman dairesinde, kiracı olarak ....... başlangıç tarihli yazılı kira sözleşmesi ile aylık ....... kira bedeli ödeyerek oturmaktadır.

 

2-Müvekkilimizin oğlu nişanlı olup, belediyeden gün alınmış ve kısa zaman içinde nikahı yapılacaktır. Müvekkilimiz oğlunu davalının halen kiracı olarak oturduğu bu daireye yerleştirecektir.

 

3-Bu özel durum, 6570 Sayılı Yasanın 7/b  Maddesi gereğince kiracıya tarafımızdan  ....... Noterliğinin ....... tarihli ve  ....... yevmiye nolu ihtarnamesi ile bildirilmişti. Ancak davalı bu ihtara ve uyarılara rağmen halen kiralananı tahliye etmemiştir.

 

4-Kiracının kiralanandan tahliyesine karar verilmesini istiyoruz.

 

YASAL NEDENLER: 6570 Sayılı Yasa Ve İlgili Mevzuat

 

KANITLAR             : Kira Sözleşmesi,Evlilik dairesinden alınan nikah günü belgesi, İhtarname, Tanık Beyanları

 

İSTEM SONUCU    : Arz edilen nedenlerle ihtiyaç   nedeniyle davalının kiralanandan tahliyesine , yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz.

 

                             

DAVACI VEKİLİ 

.......



Yeni alınan evdeki kiracının tahliyesi nasıl olur?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön