25 / 04 / 2024

İkamet adresi nereden alınır?

İkamet adresi nereden alınır?

Yaşanılan konutun adresini gösteren ve resmi bir belgede gösterilen ikamet adresi nereden alınır merak ediyorsanız, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...



İkamet adresi nereden alınır?

İkametgah adresi oturulan yani ikamet edilen yer, konut anlamına geliyor. Buna göre ikametgah adresi kısaca; ikamet edilen yani oturulan yerin, konutun adresini ifade ediyor.


Hukuki bir kavram olan ikametgah hususunda dikkat edilmesi gereken nokta; herkesin yalnızca bir ikametgah adresinin bulunmasıdır. Bu belgeye göre kişinin yaşadığı şehir, bölge, mesken açıkça belirtilir. Tüzel kişilerin ikametgah adresi ise, tüzüğünde aksine hüküm bulunmadıkça, işlem merkezinin bulunduğu yerin adresini ifade ediyor. 


İkametgah adresini nereden alınır?

İkametgah adresine ilişkin belgeyi bağlı bulunan muhtarlardan ve tüm Türküye'deki Nüfus Müdürlüklerinden temin edilebiliyor.


İkametgah değişikliği nasıl yapılır?

İkametgah değişikliği yapacak kimselerin bağlı bulunan muhtarlıktan nakil belgesini almaları gerekiyor. Daha sonra beyandaki adresin ulusal adres veri tabanına alınması gerekiyor. 


Yeni ikamet altında kaydedilen faturalarınızdan birini alarak, Nüfus Müdürlüğü'ne 20 gün zarfında başvuru yaparak, ikametgah değişikliği gerçekleşmiş oluyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön