24 / 04 / 2024

İkametgah belgesi e-devletten alınır mı?

İkametgah belgesi e-devletten alınır mı?

İkametgah belgesi, şu an hem muhtarlardan hem de Nüfus Müdürlüklerinden temin edilebiliyor. Peki, ikametgah belgesi e-devletten alınır mı? E- devlet üzerinden ikametgah belgesi nasıl alınır?



İkametgah belgesi e-devletten alınır mı?

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına geliyor. Hukuken herkesin tek bir ikametgah adresi mevcut bulunuyor.


Tüzel kişilerin ikametgahı ise, tüzüğünde aksine hüküm bulunmadıkça, işlem merkezinin bulunduğu yeri ifade ediyor.


İkametgah belgesi, hem muhtarlardan hem de Nüfus Müdürlüklerinden temin edilebiliyor. Peki, ikametgah belgesi e-devletten alınır mı?


İkametgah belgesinin e-devletten alınması..

İkametgah belgesinin e-devletten alınması için gerekli çalışmalar yapılıyor. Bu hususta, İçişleri Bakanlığı, nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinin daha kaliteli, daha hızlı sunulması ve bürokratik işlemlerin azaltılması için yasal düzenlemeye hazırlanıyor. 


Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Diğer İlgili Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Taslağı gereğince, ikametgah belgesinin alımı hakkında birtakım kolaylıklar yapılıyor. 


Yapılan düzenlemelere göre, artık nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi alımı için muhtara gitmeye gerek kalmayacak. Bu iki belge e-devlet sistemi üzerinden internet ortamından alınabilecek.


İkametgah cezası 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön