24 / 04 / 2024

İkametgah e-devletten alınır mı?

İkametgah e-devletten alınır mı?

İkametgah belgesi, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yeri gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Bu belge muhtar ve Nüfus Müdürlüklerinden alınabiliyor. Peki, ikametgah e-devletten alınır mı?



İkametgah e-devletten alınır mı?

İkamet edilen yer anlamına gelen ikametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına geliyor. İkamet belgesi ise bu yerin gösterildiği belge olarak karşımıza çıkıyor.


İkametgah belgesini hem muhtarlardan hem de Nüfus Müdürlüklerinden temin edilebiliyor. Peki, ikametgah e-devletten alınır mı?


İçişleri Bakanlığı, nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinin daha kaliteli, daha hızlı sunulması ve bürokratik işlemlerin azaltılması için yasal düzenlemeye hazırlanıyor. 


Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Diğer İlgili Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Taslağı gereğince, ikametgah belgesinin alımı hakkında birtakım kolaylıklar yapılıyor. 


Yapılan düzenlemelere göre, artık nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi alımı için muhtara gitmeye gerek kalmayacak. Bu iki belge e-devlet sistemi üzerinden internet ortamından alınabilecek.


İkametgah bildirim formu!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön