20 / 04 / 2024

İkbal Alışveriş Merkezi Haziran'da açılacak

İkbal Alışveriş Merkezi Haziran'da açılacak

İkbal Termal Otel Genel Müdürü Orhan Kuş, termal sezonu öncesi ve yeni açılacak İkbal Alışveriş Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu



Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı ve İkbal Termal Otel Genel
Müdürü Orhan Kuş, Afyonkarahisar'a yapılan ve bölgenin en büyük alışveriş merkezinin, Haziran ayında açılacağını bildirdi. 30 bin metre karesi kapalı alan olmak üzere toplam 73 bin metre karelik alana sahip alışveriş merkezinin Afyonkarahisar ve çevre illerinin en büyüğü olacağını belirterek, merkez içinde büyük bir hipermarket, yapı ve teknoloji marketi bulunacağını söyleyen Kuş, şunları kaydetti:

"Otelimizin arkasında büyük bir alışveriş merkezi yapılıyor. 73 bin metre kare toplam alana 30 bin metre kare kapalı alanı olan bir alışveriş merkezi olacak. Büyüklüğü itibariyle bölgenin en büyük alışveriş merkezi olacak.
Türkiye;de kendi alanlarındaki çok büyük markalar alışveriş merkezine ilgi gösteriyor. En başta Migros, Koçtaş ve Teknosa firmalarını sayabiliriz. Ayrıca giyim konusunda isim yapmış mağazalar olacak. Yaklaşık 80 tane mağaza olacak. Alışveriş merkezi bin ile bin 500 kişi arası bir istihdam yaratacak."

-"OTEL MÜŞTERİLERİ İÇİN AVANTAJ OLUŞTURACAK"
Orhan Kuş, İkbal Alışveriş Merkezi;nin özellikle otel müşterileri için yakınlık ve zaman geçirme anlamında avantaj sağlayacağını belirterek, termal turizmden yararlanan kişilerin otele uzak yerlere gitme konusunda istekli olmayan müşterilerden oluştuğunu kaydetti.

Kuş, şöyle dedi:
"Bu alışveriş merkezi de müşterilerimiz için zaman geçirme anlamında önemli bir avantaj sağlayacak. Termal turizmin müşteri portföyüne genel olarak baktığımızda orta yaş ve üzerinden oluşuyor. Bu insanlar da yürüyerek uzak yere gitmek istemiyorlar açıkçası. Outlet merkezinin otelimizin hemen yanında yapılıyor olması da onların yaya olarak hızlı bir biçimde buraya ulaşmalarını sağlayacak. Hatta biz otel müşterilerimizi özel araçlar ile de gezdirmeyi planlıyoruz."

-"ŞİFALI SULAR AÇISINDAN AVANTAJLI AĞAÇ SAYISI ANLAMINDA
DEZAVANTAJLIYIZ"
Afyonkarahisar ve bölgesindeki termal otellerin fizik tedavi, şifalı çamur ve su ile avantajlı konumda olduğunu belirterek, bu konuda tek dezavantajın yeteri kadar ağaçlandırma olmaması olduğunu vurguladı. Avrupa'daki termallerin su anlamında avantajlı olmadıklarını ancak bu durumu yeşil ve temiz doğa ile ikame ettiklerini ifade eden Kuş, şunları söyledi: "Avrupa'da bulunan ve bilinen en iyi termal otellerle aynı standartlarda ve hatta çamurlar, özel bitki banyoları ve özel masajlarımız ile onlardan daha avantajlı durumdayız. Suyumuza hiçbir katkı maddesi katılmadan müşterilerimizin kullanımına sunuyoruz. Dolayısıyla şifalı suların içeriği bozulmadan insanlara fayda sağlıyor. Ama öte yandan Avrupa;daki termal bölgeler bizlere oranla çok daha yeşil alana sahip. Oteller adeta ağaçların arasında. Biz de yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları olsa da kısa vadede çözüm içermiyor. Bizim için 20 yıl sonra oluşacak ormandan ziyade kısa süre içinde oteller bölgesinin ağaçlandırılması önemli."

-"AVRUPA BİR GECE KONAKLAMA 150 AVRO, BİZDE İSE 50 AVRO"
Afyonkarahisar bölgesindeki termal otellerin şifalı su ve çamur açısından sahip olduğu avantajın yanında konaklama maliyeti anlamında Avrupa'ya göre cazip olduğuna dikkati çeken Kuş, Avrupa ile Türkiye arasındaki farkın yüzde 300'lere kadar çıkabildiğini dile getirdi. Kuş, Avrupa'daki potansiyel termal otel
müşterisinin çekilebilmesi için Afyonkarahisar'ın hava ulaşımı eksiğinin giderilmesi gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle noktaladı: "Öncelikle suyun kalitesidir. Bir termale gidiyorsunuz ama oranın size bir faydası yoksa bunun bir anlamı olmaz. Neticede oraya sadece tatile gitmiş olursunuz. Türkiye;deki ve özellikle de bizim bölgemizdeki sular gerçekten şifalı sular. En başta bunun için tercih edilecektir. Avrupa;daki termal bölgelerinde bizim incelemelerimizde karşılaştığımız fiyatlar kişi başı bir günlük yaklaşık 150 Avro kadardır. Oysa bizim bölgemize baktığınızda bu rakam 50 Avro kadardır. Arada inanılmaz bir fark var. Bu, hem konaklayanlar için hem de konaklatan özel sağlık sigortaları için çok avantajlı bir durum oluşturuyor. Bu avantajda tek eksik nokta ulaşımdır. Havaalanı sorunu çözümlendiğinde bunu ülkemize döviz kazandıran bir hale hemen getirebiliriz. Çünkü gerçekten çok fazla talep var. Gittiğimiz yurt dışı fuarlarında bunları görüyoruz. Ulaşımı çözdüğümüz zaman Avrupa;daki bu pahalı termallerden yakınan ve istediği faydayı sağlamayan insanların buraya geleceğini ve Antalya'da 1984 yılında turizmde yaşanan bu patlamanın termalde Afyonkarahisar;da yaşanacağını düşünüyorum."
AA

Geri Dön